Tortul care se face în doar 5 minute şi din trei ingrediente. E cea mai rapidă şi bună prăjitură

Iancu Andreea 02.01.2022, 08:56
Tortul care se face în doar 5 minute şi din trei ingrediente. E cea mai rapidă şi bună prăjitură

De multe ori, gândul că trebuie să petrecem mult timp în bucătărie pentru a pregăti diferite preparate ne determină să comandăm mâncarea prin diferite aplicații sau să optăm pentru o ieșire în oraș. Însă de multe ori se confirmă faptul că cea mai savuroasă variantă o reprezintă mâncarea făcută în casă. Când vine vorba despre deserturi, prăjiturile pregătite acasă sunt adesea cele mai delicioase. Pentru că multe dintre ele necesită prea mult timp de pregătire, îți prezentăm tortul gata în 5 minute, din trei ingrediente. Prăjitura este pe cât de rapidă, pe atât de delicioasă.

Cum prepari tortul care se face în 5 minute, din trei ingrediente

O rețetă de tort, gata în cinci minute, este visul oricărei gospodine, care preferă să nu petreacă prea mult timp în bucătărie. Iar dacă preparatul are și ingrediente puține deja este ideal. Când vine vorba despre deserturile pregătite acasă, multe dintre ele necesită o pregătire laborioasă. În plus, ele sunt adesea extrem de bogate caloric, astfel că nu se pliază pe gustul celor care țin la siluetă. Însă tortul care se face în 5 minute, din trei ingrediente poate deveni prăjitura preferată dacă vrei să te bucuri de un dulce de dietă.

Desertul este bogat în proteine și este perfect chiar și pentru sportivi sau cei care acordă o atenție sporită siluetei și sănătății lor. Chiar dacă ne-am obișnuit cu prăjiturile bogate în zahăr și grăsimi, există soluții savuroase cu puține ingrediente. Tortul rapid se poate prepara înlocuind zahărul alb cu stevia și folosind doar albușurile ouălor. Chiar dacă, în mod normal, desertul presupunea caramelizarea zahărului, poți alege să prepari versiunea dietetică, cu gem. De asemenea, se poate folosi miere, sirop de agave sau de arțar. Finalul va fi oricum savuros.

Cum pregătești tortul care se face în 5 minute, din trei ingrediente
O prăjitură savuroasă, gata în 5 minute

Rețeta rapidă și simplă pentru tortul din trei ingrediente. E gata cât ai clipi

Ingrediente

  • 8 albușuri de ou
  • 30 gr îndulcitor de stevia (sau 60 gr zahăr de trestie sau normal)
  • 300 gr gem dulce, dietetic
  • jumătate de pahar de apă

Mod de preparare

Începe prin încălzirea gemului într-o tigaie, la foc mic și adaugă o jumătate de pahar de apă, astfel încât să previi arderea sau lipirea lui. Astfel, gemul va deveni mai lichid și mai ușor de întins. Apoi, toarnă-l pe la baza unei forme cu diametrul de 18 cm, acoperind inclusiv din lateralele acesteia, ca și cum ar fi unsă cu gem.

Pune albușurile într-un castron și bate-le cu ajutorul unui tel sau un mixer. Când acestea devin spumă, adaugă îndulcitorul și continuă să le bați bine, până când compoziția obținută este suficient de fermă astfel încât să nu cadă din recipient când îl întorci.

Umple forma cu albușurile bătute și nivelează-le bine pentru a uniformiza totul. Ulterior, așază forma deasupra unei oale cu apă, la bain marie și dați-l la cuptor, la 160 de grade Celsius, în cuptorul preîncălzit în prealabil, timp de 35 de minute. După ce s-a gătit, lasă prăjitura la răcit înainte de a desface forma și așază-l cu capul în jos pe un platou atunci când îl servești.

Urmăriți Impact.ro și pe