Topul inedit în care Bucureștiul e pe locul trei în lume. Parisul sau Hong Kong, surclasate de capitala României

Cristian Cojocaru 25.02.2021, 16:42
Topul inedit în care Bucureștiul e pe locul trei în lume. Parisul sau Hong Kong, surclasate de capitala României

Bucureștiul a ajuns să fie pe locul trei în lume într-un anumit domeniu. Chiar dacă nu este vorba despre infrastructură sau nivel de dezvoltare, acest domeniu face parte din prezent, iar Capitala este unul dintre cele mai recomandate locuri într-un studiu recent făcut.

Bucureștiul se află pe locul trei în lume

În studiul făcut de compania britanică BroadBandSavyy, Bucureștiul a reușit să ocupe cel de-al treilea loc, într-un top al celor mai bune orașe în care să trăiești dacă ești pasionat de jocurile video.  Pe primul loc s-a clasat Austin iar pe cel de-al doilea se află capitala Coreei de Sud, Seul. Bucureștiul a reușit să devanseze orașe precum Paris, Los Angeles, Hong Kong sau chiar Montreal.

Cea de-a treia poziție a fost ocupată prin acordarea unui punctaj care se referă la banda largă de internet de mare viteză la prețuri foarte mici, comparativ cu alte orașe ale lumii. Pe lângă acest aspect, a contat foarte mult și acoperirea rețelei de tip 5G care se regăsește pe toată supragfața orașului, dar și chiriile scăzute. Un alt lucru care a reușit să aducă puncte capitalei este evenimentul local de gaming, Bucharest Gaming Week care a reușit să ajungă la cea de-a 4-a ediție în 2020.

Au fost luate în considerare și joburile disponibilie în industria de dezvoltare a jocurilor video. Astfel, în Capitală raportul este de 1148 de job-uri la 100.000 de persoane, un număr mult mai mare decât cel care se regăsește în Seul și New York. În cadrul studiului au fost analizate 74 de orașe diferite a căror populație depășește 500.000 de locuitori. Au fost luate în calcul criterii cu privire la disponibilitatea internetului de mare viteză dar și prețul acestuia precum și numărul evenimentelor de gamin din ultimii 5 ani.

Silviu Lazăr este cel mai bine plătit jucător român în domeniul sporturilor electronice
Silviu Lazăr este cel mai bine plătit jucător român în domeniul sporturilor electronice

Cei mai pasionați oameni de gaming din lume

Jocurile video atrag foarte mulți tineri încă din stadiul de copii. Dând dovadă de foarte mare pasiune și dexteritate, mulți dintre ei ajung să câștige sume colosale în urma competițiilor organizate. Aceste câștiguri pot porni de la câteva mii de euro și pot ajunge la câteva zeci de mii de euro ca premiu în cadrul competițiilor la care participă.

Silviu Lazăr este un român cunoscut pe marile scene ale competițiilor, numele său de utilizator fiind ”NightenD”. Acesta își amintea că primul contact cu jocurile video l-a avut când se afla abia în clasa a doua. În perioada liceului a început să participe la competițiile de sport electronic. Pasiunea l-a urcat pe culmi și l-a făcut să devină cel mai bine plătit jucător român.

„Cel mai mult la un turneu am incasat 5.200 de dolari, dar pe langa aceste premii beneficiez si contract cu echipa pentru care evoluez, in baza caruia primesc si un salariu lunar. Salariul celor mai buni 30 de gameri din Europa variaza intre 1.000 – 6.000 de euro. Eu, ca si rezultate, ma aflu undeva la jumatate”, a spus Silviu Lazăr.

Silviu a afirmat că atunci când își va fi încheiat cariera în domeniul jocurilor video, el va continua să contribuie la această lume virtuală.

 “Am urmat studiile unei facultati cu profil IT dar chiar si dupa ce voi incheia cu jocurile voi ramane toata viata in sfera gaming-ului. Chiar si dupa ce voi termina cu asa-zisele competitii de sport electronic voi activa in continuare in aceasta zona. Mai pot juca la acelasi nivel inca sapte ani de-acum inainte, ce se intampla dupa 30 de ani ramane de vazut”, a mai spus jucătorul român.

Urmăriți Impact.ro și pe