Top cele mai fiabile mașini din 2020. Acum poți să alegi liniștit cea mai bună variantă, fără niciun stres

Stan Filon 02.01.2021, 08:49
Top cele mai fiabile mașini din 2020. Acum poți să alegi liniștit cea mai bună variantă, fără niciun stres

Top cele mai fiabile mașini din 2020. A ieșit pe piață topul celor mai fiabile mașini din 2020! Astfel, cei care doresc să își achiziționeze o mașină la mâna a doua pot vedea exact care au fost cele mai bune mașini ale anului care a trecut și pot vedea exact ce pot cumpăra cu banii de care dispun.

Iată cum arată topul celor mai fiabile mașini din 2020

În Europa, cele mai reale studii auto sunt făcute de Asociaţia Germană pentru Inspecţiile Tehnice Periodice, instituție care surprinde aspectele problematice, dar și punctele forte ale noilor modele.

Concluziile la care ajung inginerii germani, după studierea noilor modele sunt, în general, foarte profesioniste și trebuie respectate ca atare. Cele mai tentante oferte sunt cele venite de la modelele care au întâmpinat cele mai puține probleme tehnice.

Top cele mai fiabile masini din 2020
Top cele mai fiabile masini din 2020

Studiu făcut de Asociaţia Germană pentru Inspecţiile Tehnice Periodice

Asociaţia Germană pentru Inspecţiile Tehnice Periodice ia în calcul lucrările executate pentru întreținerea fiecărui model în parte, precum și operațiunile de service de care a fost nevoie pentru a remedia anumite defecțiuni cauzate de funcționarea defectuoasă a mecanismelor, sistemelor și echipamentelor de la bord.

Asociația respectivă a constatat următoarele erori, chiar și la brandurile foarte consacrate:

  • Mercedes-Benz: formarea de condens pe interiorul carcasei blocurilor optice, slăbirea garniturilor în cazul injectoarelor pentru motorină și disfuncții ale sistemului de frânare;
  • BMW: erori generate de sistemul electric și disfuncții ale senzorilor folosiți de sistemul de frânare cu ABS;
  • Audi: scurgeri ale uleiului de servodirecție și defecțiuni ale pompei aferente, probleme manifestate de ambreiaj și funcționare dificilă a transmisiei manuale.

Mărci de volum

  • Kia/Hyundai: disfuncții ale servodirecției electrice, defecțiuni ale frânei de mână, înfundarea DPF-ului, la modelele diesel;
  • Volkswagen: defecțiuni ale cutiei de viteze, disfuncții semnalate de computerul de bord în cazul sistemelor ABS și ESP;
  • Mazda: turbine ale motoarelor diesel care cedează, disfuncții ale injectoarelor și probleme cauzate de pompa lichidului de frână.

Trebuie menționat faptul că au fost incluse în studiu modele apărute între anii 2018-2019, iar poziția în clasament se bazează pe o rată a defectelor exprimată sub forma unui procent. Dar iată care au fost cele mai fiabile mașini ale anului 2020, după clasă, potrivit Asociaţiei Germane pentru Inspecţiile Tehnice Periodice:

  • clasa mini: Opel Adam, cu o rată a defecțiunilor de 3,7%;
  • clasa mică: Audi A1, pentru care procentul defectelor estimat este de 3,1%;
  • clasa compactă: Hyundai i30, cu o rată a defecțiunilor de 2,5%;
  • clasa medie: Opel Insignia, al cărui procent a fost de 2,2%;
  • clasa monovolum: Mercedes-Benz B Class, cu o rată a defecțiunilor de 2,2%;
  • clasa SUV: Mercedes-Benz GLC.
  • Cu un procent de doar 2,17%, aferent ratei defectelor constatate, SUV-ul casei din Stuttgart câștigă locul întâi atât la clasa sa, cât și în clasamentul general al modelelor analizate.

După vechimea mai mică de 3 ani

În categoria pe care GLC și-a adjudecat-o, alături de titlul general, mai figurează și roadsterul celor de la Mercedes-Benz. SLC figurează pe poziția a doua. Alte opțiuni ale celor care vor o mașină aproape nouă mai pot include:

  • Mercedes A Class, cu o rată a defecțiunilor de 2,5%;
  • Mazda CX-3, cu un procent de 2,7%;
  • Audi Q5, cu o rată de 2,8%.

După vechimea de maximum 3-5 ani

Porsche 911 și Audi TT sunt performerii acestei categorii. Lista mașinilor ceva mai accesibile marelui public, cu o vechime moderată și cu o stare tehnică ce nu ar trebui să reclame intervenții majore, mai numără:

  • Opel Mokka, a cărui rată a defecțiunilor este de 5,0%;
  • Mitsubishi ASX, cu un procent de 5,7%;
  • Toyota RAV4, cotat cu 5,9%.

Dacia se numără, din păcate, pe lista modelelor nu foarte fiabile. Astfel, Dacia Duster are un procent al defectelor de 11,1%, în prima categorie de vechime, iar Logan se remarcă printr-un procent de 13,6% și chiar cu 17,3% în a doua categorie.

Printre modelele care nu au cea mai bună fiabilitate în primii trei ani de utilizare se mai numără Citroen Berlingo (11,2%), Fiat Punto (10,8%), Ford Ka (10,7%), Hyundai Tucson (10,5%) și Seat Alhambra (10,2%).

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...