Top 5 stațiuni montane lângă București unde poți petrece sărbătorile

Elena Avramescu 22.12.2021, 16:37
Top 5 stațiuni montane lângă București unde poți petrece sărbătorile

Turiștii români au o gamă variată de alegeri atunci când este vorba despre stațiunile montane de la noi din țară. Însă pentru cei cărora nu le plac distanțele lungi, avem o serie de propuneri pentru stațiuni montane superbe aflate în apropiere de București, unde pot să petreacă momente unice alături de cei dragi, în mijlocul unor peisaje feerice.

Top 5 stațiuni montane lângă București

Cheile Dâmbovicioarei

La numai 3 ore ore de mers cu mașina de București, Cheile Dâmbovicioarei reprezintă cel mai mare complex de chei din țara noastră, punând la dispoziția turiștilor peisaje superbe și trasee incredibile. Turiștii vor găsi aiciun adevărat canion, lung de 8 kilometri, prevăzut cu mici cascade, stânci impunătoare și pajiști întinse. În plus, aici găzduiesc peste 50 de peșteri, dintre care cele mai cunoscute sunt: Peştera Dâmbovicioara, Peştera de la Gura Defileului şi Peştera Labirintului.

Valea Teleajenului

Este destul de asemănătoare cu Valea Prahovei, însă Valea Teleajenului este localizată la numai o oră și jumătate distanță de București și se poate ajunge la ea prin Ploiești. Vizitatorii pot vedea stațiuni montane precum Vălenii de Munte, unde sunt peste 400 de locuri de cazare, şi Cheia, iar de aici pot pleca într-o mini-excursie în zonele montane vecine, precum regiunea munților Ciucaș.

Top 5 statiuni montane langa Bucuresti
Valea Doftanei

Secăria

Secăria este se află pe Valea Prahovei, foarte aproape de Comarnic, fiind una dintre stațiunile mai puțin populare din zonă. Aici este și râul cu același nume, și înafară de elementele comune ale unei staţiuni de munte, Secăria are și numeroase monumente istorice. În plus, drumul de la București până aici durează aproximativ 2 ore.

Fundata

Este cea mai înaltă localitate din România, fiind poziționată la mijlocul distanței dintre Bran și Rucăr și străjuită de Munții Bucegi și Munții Piatra Craiului. Turiștii pot să descopere aici mai multeobiective turistice, cum ar fi Parcul Naţional Piatra Craiului, Prăpăstiile Zărneştilor, Cheile Moieciului şi Cheile Grădiştei. În plus, drumul din București și până aici este de aproximativ 3 ore.

Valea Doftanei

Este localizată în județul Prahova, între Valea Prahovei și Teleajen, și dispune de multe obiective turistice. Drumul din București până aici durează aproximativ 2 ore, iar turiștii se pot bucura de lacul de acumulare Păltinoasa, Vârful Secăriei, ruinele Bisericii Vechi şi rezervaţia Glodeasa. Pentru cei pasionați de cultură recomandăm Muzeul de Etnografie şi Folclor și Muzeul de Arte Plastice, ambele în comuna Valea Doftanei.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...