TOP 5. Care sunt județele cu cei mai mulți elevi vaccinați

Stan Filon 14.09.2021, 08:13
TOP 5. Care sunt județele cu cei mai mulți elevi vaccinați

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat luni, la început de an școlar, că peste 10.000 de elevi s-au vaccinat doar în ultimele zile! Dar care sunt județele campioane la vaccinarea copiilor? Ei bine, vă prezentăm mai jos top 5 județe unde elevii și părinții lor au decis să se imunizeze.

S-a aflat care sunt județele cu cei mai mulți elevi vaccinați

Cel care a venit cu datele exacte a fost secretarul de Sat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, care a anunțat tot luni că aproape 178.000 de elevi cu vârste cuprinse între 12 și 19 ani sunt vaccinați cu cel puțin o doză, iar peste 147.000 au schema completă.

”Vacanța mare s-a terminat! Înainte de a pleca spre școală rezervă-ți câteva minute și discută cu copilul tău despre cum se poate proteja de infecția cu noul coronavirus. Ia în calcul și vaccinarea dacă fiul sau fiica ta are peste 12 ani”, a scris luni, pe Facebook, Andrei Baciu.

Care sunt judetele cu cei mai multi elevi vaccinati
Care sunt judetele cu cei mai multi elevi vaccinati

Câți elevi sunt vaccinați cu schema completă

Acesta a anunțat că, potrivit datelor centralizate de INSP, până acum au fost vaccinate cu cel puțin o doză 177.801 persoane din categoria de vârstă 12-19 ani, din care 147.340 au deja schema completă.

”Toamna aceasta vom discuta mai mult despre responsabilitate, protecție și precauție! Ne dorim ca școlile să aibă porțile deschise până la sfârșitul anului școlar și vom căuta noi modalități prin care vaccinurile anti-covid să fie disponibile și în unitățile de învățământ”, a mai spus secretarul de stat.

Conform acestuia, cei mai mulți elevi au fost vaccinați cu cel puțin o doză în București, Cluj, Iași, Constanța și Timiș.

1. București – 26.168 persoane
2. Cluj – 11.121 persoane
3. Iași – 8.730 persoane
4. Constanța – 7.495 persoane
5. Timiș – 7.241 persoane

Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, a spus că elevii ar trebui să profite de faptul că vaccinul anti-coronavirus poate fi făcut și la școală, deoarece acest lucru va avea loc doar două luni de zile. De asemenea, mai spune ministrul, că ar trebuie să profite de această ocazi i profesorii și părinții elevilor, deoarece doar așa se poate pune stop pandemiei.

”Va fi o fereastră de oportunitate în primele două luni de la începerea şcolii, nu va fi un proces continuu. Îi sfătuiesc pe elevi, profesori şi părinţi să îşi dea acordul pentru acest gest, singurul care poate să pună capăt crizei sanitare. Le mulţumesc părinţilor pentru responsabilitate şi determinare”, a transmis Sorin Cîmpeanu, duminică seara, la Aleph News.

Urmăriți Impact.ro și pe