Top 5 alimente care pot provoca reacții alergice severe. Numărul doi este foarte important

Cristian Cojocaru 16.01.2021, 19:36
Top 5 alimente care pot provoca reacții alergice severe. Numărul doi este foarte important

Obișnuim să le includem în alimentația noastră de zi cu zi. Ceea ce nu știm este faptul că pentru unii dintre noi, aceste alimente pot fi extrem de periculoase. Așadar, există un top al unor alimente care pot provoca reacții alergice foarte severe.

Top 5 alimente care pot provoca reacții alergice

Aceste alimente sunt vinovate pentru aproximativ 90% dintre alergiile alimentare, cei care se confruntă cu astfel de alergii putând suferi de șoc anafilactic care poate aduce chiar și decesul. Pentru a evita astfel de situații periculoase, există și alternative care vă pot ajuta să nu vă confruntați cu astfel de alergii.

Pe primul loc al topului se află laptele de vacă în a cărei componență intră proteine care afectează aproximativ 7,5% dintre copii. Aceștia dezvoltă o tolernață în proporție de 51% în primii doi ani de viață, iar la vârsta cuprinsă între doi și trei ani în proporție de 80%. La adulți lucrurile stau altfel când se cunoaște într-un număr relativ mic intoleranța la astfel de proteine. Alergia reprezintă o reacție imunologică a organismului iar pentru a o trata, este recomandat să nu consumați lapte sau produse lactate.

Ouăle reprezintă cea de-a doua poziție a topului, ele regăsindu-se într-o foarte mare varietate în produsele de pe piață, așadar, evitarea acestora fiind destul de dificilă. Cei care suferă de o astfel de afecțiune trebuie să înțeleagă faptul că există riscul unei expuneri într-un mod involuntar. Aces lucru se poate întâmpla de foarte multe ori în restaurante și cafenele, dar consultarea meniului pentru alergenii pe care îi folosesc pentru preparare vă pot ajuta să evitați reacția unei alergii.

În SUA, aproximativ 2% din populație suferă de alergie la arahide
În SUA, aproximativ 2% din populație suferă de alergie la arahide

Produsele care conțin arahide au fost interzise în SUA

Arahidele reprezintă un alt loc important printre aceste alimente, astfel produsele pe bază de arahide au fost interzise în multe școli din America dar și la petrecerile pentru copii. În SUA, aproximativ 2% din populație suferă de alergie la arahide, un procent aflat în creștere. Arahidele cresc în pământ, astfel, cei alergici la nuci pot să nu fie alergici la arahide și viceversa. Persoanele care sunt alergice la arahide, pot provoca reacții chiar și la urma acestora, iar primele semne ale unei asemenea afecțiuni se văd încă din copilărie și de cele mai multe ori nu poate fi depășită.

Nucile, așa cum aminteam anterior, intră și ele în această categorie. Cei alergici la nuci pot fi alergici și la alte fructe cu coajă lemnoasă, astfel de reacții fiind foarte renumite pentru numărul deceselor. Persoanele care sunt alergice la nuci pot fi și la alune, migdale, pecan și fistic.

Greu de ținut sub control este alergia la grâu din cauza faptului că acesta se regăsește în foarte multe alimente și chiar sosuri, bere sau produse cosmetice. De cele mai multe ori confundată cu boala celiacă, condițiile fiind diferite. Cei care sunt alergici la grâu se luptă cu anticorpii care cauzează aceste reacții în timp ce persoanele cu boala celiacă reacționează la gluten, o proteină din grâu, dezvoltând o reacție anormală a sistemului imunitar.

Urmăriți Impact.ro și pe