Top 10 cei mai bogați români în 2022. Ion Țiriac a fost detronat. Cine deține acum cea mai mare avere în România

Stan Filon 20.11.2022, 11:12
Top 10 cei mai bogați români în 2022. Ion Țiriac a fost detronat. Cine deține acum cea mai mare avere în România

Publicația Forbes a întocmit topul celor mai bogați 10 români în 2022 și sunt surprize mari. Cel mai bogat român de anul trecut a fost detronat, după ce averea sa a scăzut dramatic, după un an de coșmar. Vedeți în rândurile de mai jos cum arată topul bogaților din România.

Top 10 cei mai bogați români în 2022

Așadar, revista Forbes a publicat topul celor mai bogați români în 2022. Deținătorul titlului de anul trecut a trecut printr-un an de coșmar, iar averea sa a scăzut de la 22 de miliarde de lei, la 8 miliarde. În schimb, Ion Țiriac a mai urcat o poziție în clasament.

Dacă în 2021 Ion Țiriac (83 de ani) s-a clasat pe locul 3 în topul bogaților, iată că anul acesta a mai urcat o treaptă și s-a clasat pe locul 2, cu o avere estimată la 8,5 miliarde de lei. Liderii de anul acesta sunt frații Pavăl, cei care au trimfat cu magazinele Dedeman.

Top 10 cei mai bogati romani in 2022
Top 10 cei mai bogati romani in 2022

Topul celor mai bogați români în 2022:

1. Dragoș și Adrian Pavăl (materiale de construcție și amenajări interioare) – 13 miliarde de lei
2. Ion Țiriac (auto, imobiliare, financiar) – 8,5 miliarde de lei
3. Daniel Dines (IT) – 8 miliarde de lei
4-5. Ion Stoica și Matei Zaharia (IT) – 7,5 miliarde de lei
6. Florin și Măriuca Talpeș (IT) – 4,7 miliarde de lei
7. Ștefan Vuza (produse chimice) – 4,5 miliarde de lei
8. Anastasia Soare (cosmetice) – 3,4 miliarde de lei
9. Anca Vlad (produse farmaceutice) – 2,8 miliarde de lei
10. Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu (imobiliare) – 2,5 miliarde de lei

Țiriac are planuri mari

Ion Țiriac are planuri mari. Afaceristul vrea să investească un milion de euro pentru înființarea unei academii de tenis pe modelul celor din Statele Unite ale Americii.

„Federaţia Statelor Unite are 850 de academii și cluburi de tenis pentru copii. 850! În fiecare an are între 1000 şi 3000 de copii. Selecţie naturală se numeşte, nu vorbim de China şi de alte ţări. La noi e o picătură într-un ocean cu apă, să vedem ce putem să facem.

Pe mine mă bucură enorm să văd aşa ceva, exact ca şi copiii de la hochei. Poate mai iau şi alţii un exemplu de la asemenea organizaţii, să vedem cum le facem mai departe. La şedinţa următoare care este mâine, a Fundaţiei Ţiriac, trebuie să cer alt milion, nu de lei, de euro, care intră în această bază.

Cele trei terenuri acoperite, adevărate, din toate punctele de vedere. Terenul de fotbal a fost înlocuit. S-ar putea întâmpla, peste terenul de fotbal, să mai facem alte trei terenuri de zgură în primăvară, dar să vedem unde facem vestiarele pentru cele trei acoperite.

Noi nu avem încă o academie de tenis, trebuie să mă gândesc cumva, cu colegii mei cum o să facem în primăvară cu cei mai răsăriţi. Pe mine Spania mă încântă, trebuie să ne facem şi noi o legătură. De asta am făcut Fundaţia, ca să facă treburi de astea. Bani avem, nu e o problemă, trebuie să avem însă şi materialul uman, și să merite, nu atât investiţia, dar să merite încercarea să ajungem unde trebuie”, a declarat Ion Ţiriac, în urmă cu două luni.

„Regina Sprâncenelor”, cum mai este cunoscută Anastasia Soare, este cea mai bine clasată femeie din topul bogaților, cu o avere de 3,4 miliarde de lei. Aceasta stă bine însă și în clasamentul celor mai bogate antreprenoare din SUA, unde se clasează pe locul 38. Averea sa a crescut cu 22%, față de anul trecut.

George Ivașcu, despre apariția lui Carmen Simionescu în serialul Clanul
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...