Tocmai acum s-a aflat. Cine este, de fapt, cel mai bogat Chef dintre Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu

Emanuela Pană 01.08.2021, 09:03
Tocmai acum s-a aflat. Cine este, de fapt, cel mai bogat Chef dintre Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu

După nouă sezoane de mare succes, s-a aflat câți bani le-au intrat în buzunare celor trei jurați de la „Chefi la cuțite“, iar sumele sunt de-a dreptul colosale. Celebrii bucătari sunt plătiți regește, însă nu în mod egal după câte se pare. Cine este, de fapt, cel mai bogat dintre cei trei formidabilii de la Antena 1, afli în continuare.

Cine este cel mai bogat bucătar de la „Chefi la cuțite“

Salariile celor trei chefi celebri sfidează pandemia, căci Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu încasează lefuri pe măsura audiențelor record pe care le-a obținut emisiunea culinară de 9 sezoane încoace.

Emisiunea „Chefi la cuțite“, difuzată de Antena 1, a devenit rapid un adevărat fenomen în televiziunea românească, iar de opt ani de zile, cu fiecare sezon în parte, formatul reușește să aducă audiențe record postului TV. În aceste condiții, și salariile celor trei jurați: Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu sunt pe măsură.

Nu încape îndoială că cei trei bucătari se numără printre cele mai apreciate vedeta de la Antena 1. Și anul acesta, emisiunea culinară a ținut cu sufletul la gură milioane de români. Mai este necesar să amintim de marea finală, în care a ieșit pentru prima data învingătoare, în istoria celor 9 sezoane, o femeie?

Se spune că, de obicei, munca multă este bine plătită, iar acest lucru se poate vedea și în contractele celor trei bucătari cu postul de televiziune Antena 1, întrucât vorbim despre sume impresionante pentru aproximativ trei luni de filmări. Fiecărui jurat îi intră în buzunar mii de euro, însă, se pare că unul primește mai mult decât ceilalți doi.

Explicația ar fi că Sorin Bontea, căci despre el este vorba, ar fi mai vizibil decât colegii săi de platou, Dumitrescu și Scărlătescu. Mai mult, acesta se poziționează printre primii cinci cei mai buni bucătari din România. Pe cale de consecință, salariul lui Bontea pentru un sezon „Chefi la cuțite“ ajunge la 10.000 de euro.

Sorin câștigă 10.000 euro pe sezon. Vorbim de aproape trei luni de filmări, în care se stă în platou și câte 12 ore pe zi. Este și cel mai bine plătit chef dintre cei trei, însă are și cea mai vastă experientă în bucătărie, numărându-se în topul celor mai buni cinci bucătari din România“, au dezvăluit surse pentru Impact.ro.

Citește și: Mesajul dur al lui Cătălin Scărlătescu pentru contestatarii Narcisei Birjaru. De ce nu au cum să înțeleagă motivele alegerii câștigătoarei Chefi la cuțite (Exclusiv)

Bucătarul și-a deschis business în mijlocul pandemiei

Cu toate acestea, Bontea nu este cel mai bogat dintre cei trei. Chef-ul cu cea mai mare agoniseală este Cătălin Scărlătescu, care deține mai multe restaurante, plus serviciul de food delivery – Casolet, deschis pe vreme de pandemie. 

Cătălin Scărlătescu, cel mai înstărit bucătar de la „Chefi la cuțite“
Cătălin Scărlătescu, cel mai înstărit bucătar de la „Chefi la cuțite“

„Am lucrat prima oară la un hotel din Eforie Sud. Un an de zile am fost și eu șef… șeful cartofilor. Cred că am curățat tone. Am plecat în 1990 în Italia. M-am angajat la Bologna, într-un restaurant, nu ştiam limba, mă trimitea patronul în beci după cartofi, iar eu îi aduceam ceapă“, mărturisea, cu ceva timp în urmă, chef Scărlătescu.

Grație calităților sale de necontestat în bucătărie, dar și a hazului său, Cătălin Scărlătescu este extrem de iubit de cei de acasă și foarte respectat de toți concurenții care au călcat prin platoul emisiunii. Bucătarul are o poveste de viață impresionantă și recunoaște cu mândrie că a început de jos, lucrând pe vapoare şi prin bucătariile Europei.

„Am făcut un curs de preparat peşte la Academia Gastronomică Kempinski din Berlin. Abia la Koln, am dat peste mentorul meu, Filippo Nisi, un sicilian care ţine de 25 de ani o cârciumă, într-un oraş cu peste 5.000 de restaurante. M-a angajat dupa ce mi-a zis să-i tai o ţelină, i-am taiat-o şi am aruncat-o în tigaie“, a mai povestit vedeta de la Antena 1.

Urmăriți Impact.ro și pe
Emanuela Pană
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, Emanuela Pană s-a alăturat echipei Impact în anul 2020, din dorința de a fi...