Tocăniţă de pui cu ceapă, reţeta lui Chef Sorin Bontea. A dezvăluit secretul preparatului tradiţional

Iancu Andreea 21.05.2022, 19:08
Tocăniţă de pui cu ceapă, reţeta lui Chef Sorin Bontea. A dezvăluit secretul preparatului tradiţional

Chef Sorin Bontea, devenit celebru datorită emisiunilor culinare de succes din televiziune, le propune gospodinelor o rețetă de tocăniță de pui cu ceapă, dezvăluindu-le și secretul preparatului. Acesta este un fel de mâncare sățios și delicios, pe care îl poți servi la masa de prânz.

Secretul pentru rețeta de tocăniță de pui cu ceapă a lui chef Bontea

Tocănițele sunt unele dintre cele mai gustoase preparate, având în compoziție mai multe ingrediente, care fac mâncarea mult mai gustoasă. Una dintre cele mai simple este o tocăniță de pui cu multă ceapă, pe care chef Sorin Bontea o propune ca fel de mâncare principal. Aceasta este delicioasă și poate fi servită atât cu mămăligă, cât și cu pâine, în funcție de preferințele fiecăruia.

Pentru că este ușor de preparat, tocănița conține câteva pulpe de pui dezosate, alături de multă ceapă. Câteva ingrediente simple, adăugate în oală, vor reda preparatului o aromă specială. Felul de mâncare este unul rapid, pe care îl poți prepara cu ușurință. Tot ceea ce trebuie să știi este să adaugi un ingredient esențial, care va conferi un sos savuros, potrivit rețetei lui chef Sorin Bontea.

Rețetă de tocăniță de pui cu ceapă

Ingrediente:

  • 6-8 cepe
  • pulpă de pui dezosată
  • foi de dafin
  • boabe de piper
  • roșii cuburi
  • mărar
  • cimbru
  • sare
  • ulei
  • făină

Mod de preparare:

Începe prin a pune puțin ulei într-o cratiță și trece mai întâi puiul, pe care l-ai sărat și piperat în prealabil, prin făină. După ce carnea s-a rumenit pe ambele părți, pune și ceapa la călit. Ai grijă însă ca puiul să nu fie gătit complet, pentru că urmează să treacă prin procesul de fierbere în sosul ulterior.

Uleiul în care a fost pus puiul pentru a se rumeni, adaugă ceapa. Aceasta nu trebuie lăsată să se înmoaie complet. În cratița în care a fost gătită carnea, se pun ceapa, puiul și puțină apă fierbinte, alături de foile de dafin, boabele de piper, cimbrul și sarea. Se fierbe bine puiul și apoi tocănița este ca și gata. Adaugă la final sosul de roșii și mai lasă totul la fiert încă puțin.

În funcție de preferințe, poți adăuga alături de o lingură de tocăniță și puțină mămăligă, pe care o pregătești foarte simplu, dar se poate mânca și cu pâine. Aceasta din urmă este extrem de savuroasă dacă se consumă alături de sosul pe care îl obții din tocăniță. De asemenea, pentru a servi tocănița, poți să presari și puțin mărar deasupra.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...