Pe Tudorel Toader îl știi drept ministrul care a reușit, prin ordonanțele sale de urgență, să scoată în stradă procurorii și judecătorii. PSD l-a chemat la raport, dar nu pentru ce a făcut, ci pentru ce NU a făcut.
ACTUALIZARE: Tudorel Toader a mai primit un răgaz din partea conducerii PSD. Deocamdată, situația sa nu a fost tranșată, dar, după cum a anunțat premierul Viorica Dăncilă, urmează o evaluare a miniștrilor. Oricât de tare i-ar plăcea lui Toader cuvântul „evaluare”, s-ar putea să nu-i priască la următoarea analiză.
Biroul Permanent Național al PSD, adică forul din care fac parte greii partidului, s-a reunit luni pentru a vota dacă îl mai susține sau nu pe Tudorel Toader la Ministerul Justiției.
Social-democrații nu se declară însă nemulțumiți de faptul că ordonanțele de urgență inițiate de Tudorel Toader au dat peste cap sistemul judiciar. Problema PSD e legată de faptul că ministrul Justiției nu a promovat modificările la Codurile Penale prin OUG.
Adică acele modificări care ar putea duce, sub o formă sau alta, la pedepse mai blânde pentru cei acuzați de corupție sau chiar ar pune capăt unor anchete.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]Printre cei care îl vor plecat pe Toader se numără deputalul Cătălin Rădulescu, zis și deputalul-mitralieră și Florin Iordache, artizanul Ordonanței 13.
La rândul său, Liviu Dragnea se ferește să spună dacă vrea o ordonanță anume. Dar dă de înțeles că nu l-ar deranja.
„Eu nu cer o ordonanță anume, vreau doar coerență și asumare de responsabilitate, într-un fel sau altul. Deci vreau ca în maximum două săptămâni de zile să închidem discuțiile despre aceste subiecte – se dau sau nu se dau, dar lumea să știe”.
Liviu Dragnea, președintele PSD