Titlul 22 pentru Simona Halep! Campioana noastră s-a aflat la cea mai rapidă finală din carieră. Ce s-a întâmplat în debutul meciului

Marian Cărăvan 21.09.2020, 16:37
Titlul 22 pentru Simona Halep! Campioana noastră s-a aflat la cea mai rapidă finală din carieră. Ce s-a întâmplat în debutul meciului

Simona Halep s-a impus fără probleme în finala turneului de categorie Premier 5 de la Roma. Campioana noastră și-a adjudecat cu această ocazie titlul 22 din carieră, după cea mai rapidă finală pe care a disputat-o. Adversara sa, Karolina Pliskova, a abandonat în setul 2, la scorul de 6-0, 2-1.

Simona Halep s-a aflat la cea mai rapidă finală din carieră

Doar 32 de minute a durat finala turneului de la Roma, dintre Simona Halep și Karolina Pliskova. Campioana noastră a evoluat senzațional și a câștigat primul set după 20 de minute, cu 6-0. În setul 2, la scorul de 2-1 pentru româncă, sportiva din Cehia a abandonat și astfel trofeul a fost adjudecat de Simona halep. Abandonul cehoaicei nu-i știrbește cu nimic din valoare Simonei Halep, care a evoluat într-o manieră entuziasmantă în ultimul act al turneului de la Roma.

Deși dădea semne de revenire, după ce reușise un break, Karolina Pliskova a fost nevoită să abandoneze, din cauza unor probleme medicale în zona lombară.

Pentru Simona Halep, a treia oară a fost cu noroc. După ce a mai jucat două finale, ambele pierdute în fața Elinei Svitolina, acum Simona Halep s-a impus în turneul de categorie Premier 5 de la Roma.

Emoții în debutul finalei

La finalul unui schimb prelungit de mingi, Simonei Halep i-a rămas piciorul proptit în zgura terenului central de la Roma. Sportiva din România se putea accidenta destul de grav, dar din fericire s-a ales doar cu o sperietură.

Halep s-a ridicat rapid și a făcut semn că este bine. După o scurtă pauză, meciul a continuat cu Simona la serviciu, de la scorul 1-0, 30-15, în primul set al finalei de la Foro Italico.

Simona Halep a ajuns pentru a treia oară în finala turneului WTA de la Roma. În acest an a intrat direct în turul 2 și a cedat un singur set în drumul său până în ultimul act. Campioana noastră a trecut în turul 2 de reprezentanta gazdelor Jasmine Paolini (6-3, 6-4), în optimi a învins-o pe ucraineanca Dayana Yastremska (7-5, 6-4), adversara sa din sferturi, kazaha Yulia Putintseva s-a retras la scorul de 6-2, 2-0, iar în semifinale a avut parte de cel mai lung meci de până acum, cu spanioloaica Garbine Muguruza. Meciul s-a disputat pe durata a trei seturi, la capătul cărora Simona Halep s-a bucurat de calificarea în finală. A fost Simona Halep – Garbine Muguruza 6-3, 4-6, 6-4.

Cu succesul din această după-amiază, Simona Halep a ajuns la 22 de titluri WTA câștigate în cariera sa. Anul acesta, Simona Halep a triumfat la Dubai, Praga și Roma. Urmează Roland Garros!

Urmăriți Impact.ro și pe