Tiraspolul trage un semnal de alarmă în privința escaladării conflictului din Transnistria. „Dacă România se va implica, atunci Rusia se va implica”

Stan Filon 30.03.2023, 14:06
Tiraspolul trage un semnal de alarmă în privința escaladării conflictului din Transnistria. „Dacă România se va implica, atunci Rusia se va implica”

Tiraspolul trage un puternic semnal de alarmă în privința escaladării conflictului din Transnistria, care s-ar putea transforma foarte ușor într-un război mondial! Serviciile de securitate din regiunea separatistă Transnistria au anunțat recent că au împiedicat o tentativă de asasinare a liderului Vadim Krasnoselski, care ar fi fost comandată de Kiev!

Tiraspolul trage un semnal de alarmă în privința escaladării conflictului din Transnistria

Liderul regiunii separatiste Transnistria, Vadim Krasnoselski, a atras asupra faptului că dacă Transnistria va fi atrasă într-un conflict militar, atunci Moldova, ca teritoriu vecin, va deveni inevitabil un participant direct, iar dacă România va interveni, atunci o va face și Rusia și ar însemna un nou război mondial.

Declarațiile lui Krasnoselski, ofițer de miliție care a îndeplinit funcția de ministru de interne al autoproclamatei republici, președinte începând cu 2016, au fost preluate de TV PMR, postul principal de televiziune din partea transnistreană a Republicii Moldova, și au fost făcute în cadrul unei întâlniri cu așa-zișii deputații din regiunea Grigoriopol.

Tiraspolul trage un semnal de alarma in privinta escaladarii conflictului din Transnistria
Tiraspolul trage un semnal de alarma in privinta escaladarii conflictului din Transnistria. Explicatie foto: liderul Transnistriei Vadim Krasnoselski

„Afirmații puternice, dar totuși adevărate”

„Sunt profund convins că prin Transnistria este o cale directă către un război mondial. Acestea pot fi afirmații puternice, dar totuși adevărate”, a avertizat Vadim Krasnoselski, la TV PMR.

Declarațiile liderului transnistrean vin la scurt timp după ce Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, declarase că Moscova este responsabilă pentru cei 250.000 de ruși care locuiesc în Transnistria.

Potrivit lui Serghei Lavrov, situația din Transnistria „s-a degradat” ca urmare a politicii guvernului moldovean, „condus de președinta Maia Sandu”, care este „vădit antirusă, antitransnistreană, dacă vreţi”.

Liderul transnistrean a spus că dacă Transnistria va fi implicată în vreun conflict armat, atunci va urma Moldova – „asta e firesc, suntem vecini”, iar „în spatele ei, România, care este membră NATO”. Dacă Republica Moldova se va implica, atunci România, care face parte din NATO, se va implica, iar dacă România se va implica, atunci Rusia se va implica și ea. Modalitatea și utilizarea armamentului sunt deja o problemă deschisă.

Liderul din Transnistria, vizat de o tentativă de asasinat

Monistrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a acuzat Kievul că ar încerca să se amestece în situaţia din Transnistria, inclusiv prin utilizarea forţei. Potrivit acestuia, Ucraina ridică fortificaţii la graniţa cu Transnistria, arătându-se dispusă să se amestece în situaţia de acolo, inclusiv militar.

Mai mult, pe data de 9 martie, serviciile de securitate din regiunea separatistă Transnistria au anunțat că au împiedicat o tentativă de asasinare a lui Vadim Krasnoselski, comandată de Kiev. Ucraina a respins acuzațiile ca fiind o „provocare orchestrată” a Kremlinului.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...