“Postacii”, puși la treabă: cum a fost atacat Timmermans după discursul anti-Guvern

Foto: Facebook Frans Timmermans

După ce a transmis un avertisment dur Guvernului de la București, prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a devenit țintă pe Facebook.

Zeci de persoane i-au trimis oficialului european mesaje jignitoare, cele mai multe în limba română. Mesajele de susținere, pe de altă parte, au fost postate în limba engleză.

Vizată a fost o postare a lui Timmermans în memoria unui fost diplomat.

Mesajele jignitoare, trimise după avertismentul lui Timmermans la adresa Guvernului Dăncilă

Armata de postaci s-a activat miercuri după-amiază, imediat după ce prim-vicepreședintele Comisiei Europene a avertizat dur Guvernul. E posibil ca multe dintre conturile de pe care s-au trimis mesajele să fie false.

Miercuri, apăruse informația potrivit căreia conturile care răspândeau propaganda PSD s-au mutat din România pe platforme din Rusia. Mai exact pe rețeaua VKontakte, echivalentul Facebook.

Frans Timmermans a cerut Executivului de la București să nu întreprindă nicio acțiune care să afecteze sistemul judiciar. României i s-a cerut să revină rapid la un proces corect de reformă.

Timmermans a dat de înțeles că știe că Guvernul de la București ar pregăti ordonanțele de urgență care dau peste cap sistemul judiciar. Oficialul a spus că, dacă este bine informat, „s-ar putea ca foarte, foarte curând să se ia hotărâri, decizii”,.

.„Atunci Comisia ar urma să reacţioneze imediat, în termeni de zile. Nu e timp de pierdut, dacă există motiv să reacţionăm imediat, o s-o facem în termen de câteva zile. Nu putem să luăm măsuri pentru nişte OUG care nu au fost date. CE a făcut tot ce a putut alături de toate serviciile noastre pentru a convinge autorităţile române să nu meargă în această direcţie. Am avut întâlniri foarte intense, zile întregi. Le-am dat toate indiciile necesare pentru a evita o astfel de situaţie. Dacă din motive care ţin de politica internă vor persista, atunci Comisia va reacţiona imediat”.

Frans Timmermans, prim-vicepreședinte CE


DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI