Timișoara: Au ajuns 20.000 de doze de vaccin anti-Covid cu ultimul transport Pfizer BioNTech. Cu toate acestea, sunt insuficiente

Elena Avramescu, Diana Timișoreanu 01.02.2021, 13:45
Timișoara: Au ajuns 20.000 de doze de vaccin anti-Covid cu ultimul transport Pfizer BioNTech. Cu toate acestea, sunt insuficiente

Au ajuns 20.000 de doze de vaccin anti-Covid la Tmișoara,  din cea mai recentă tranșă. Sunt insuficiente, iar oamenii reprogramați la vaccinare. Cea de-a șaptea tranșă de vaccin de la Pfizer BioNTech constă în 163.800 doze. Mai puțin de 20.000 dintre acestea au ajuns pe Aeroportul Internațional din Timișoara. De aici vor fi împărțite în județele din vestul țării.

Au ajuns 20.000 de doze de vaccin anti-Covid

Este pentru prima data când acestea nu mai sunt pe ultimul loc în privința alocării numărului de doze de vaccin, așa cum s-a întâmplat în ultimele dăți, dar nici bine nu stau. Primesc, mai exact, 19.890 de doze. În Timiș, se înregistrează cea mai mare incidență a cazurilor de coronavirus, alături de Ilfov și București. Practic, în județul Timiș există aproape 30 de localități în zona roșie, printre  care și reședința de județ, Timișoara.

În aceste condiții oamenii vor să se vaccineze, doar că nu reușesc să găsească locuri. De la blocarea platformei și până la lipsa dozelor de vaccine, toate duc la o situație care pare fără rezolvare: în Timiș nu există locuri pentru cei care vor serul imunizant. La fel și în Arad sau Hunedoara. Puținele centre deschise nu fac față, iar promisiunile de suplimentare a fluxurilor de vaccinare și a creșterii numărului de doze alocate acestor județe nu se concretizează suficient de rapid.

Au ajuns 20.000 de doze anti-Covid
20.000 de doze anti-Covid in Timisoara

Conform calendarului de livrare, următoarea tranșă de vaccin ar urma sa fie adusă în România luni, 8 februarie, iar la acest moment se așteaptă confirmarea oficială în acest sens din partea firmei producătoare. Nu se știe câte doze vor fi alocate, din acest nou transport, județelor din vestul țării.

Toate dozele vor fi distribuite in felul următor:

– Centrul Național de Distribuție București: 81.900 doze;
– Centrul Regional de Distribuție Brașov: 14.040 doze
– Centrul Regional de Distribuție Cluj: 12.870 doze;
– Centrul Regional de Distribuție Constanța: 22.230 doze;
– Centrul Regional de Distribuție Craiova: 16.380 doze;
– Centrul Regional de Distribuție Iași: 10.530 doze;