TikTok se înnoiește cu o funcție surprinzătoare. Fanii aplicației vor fi în culmea fericirii

Cătălina Burghelea 05.01.2022, 11:49
TikTok se înnoiește cu o funcție surprinzătoare. Fanii aplicației vor fi în culmea fericirii

TikTok, populara aplicație video cu mare priză la tineri, pregătește o nouă surpriză pentru fanii săi. Platforma chineză urmează să lanseze o funcție de care toată lumea se va îndrăgosti. Cu peste un miliard de utilizatori activi lunar, la nivel global, dintre care 63% au vârste cuprinse între 10 și 29 de ani, nu este de mirare de ce TikTok se updatează constant.

Schimbare surpriză pe TikTok

Aplicația faimoasă Tik Tok va include noi funcţii prin care utilizatorii vor putea reposta clipurile apreciate. Butonul “Repost” se va găsi în meniul de “Share“ și este așteptat de toți fanii platformei.

Deocamdată, șefii TikTok testează funcţia de repostare, prin care utilizatorii vor putea publica pentru proprii urmăritori clipurile interesante ale altor creatori. Butonul va fi în meniul de Share, care include toate opţiunile de distribuire a conţinutului, precum expedierea directă către anumiţi prieteni sau trimiterea prin intermediul altor aplicaţii.

Aplicația introduce o nouă funcție

Totuși, aplicația cu peste un miliard de utilizatori activi lunar vine cu o idee originală. Clipurile redistribuite de aceștia vor putea fi văzute de urmăritori în propriul feed, însă nu vor apărea în profilul celui care a făcut repostarea.

Strategia TikTok are sens, deoarece păstrează în profilul personal doar creaţiile proprii, nu şi postările preluate de la alţi utilizatori.

Fanii mai trebuie să știe că noua funcție va permite ca videoclipurile repostate pe TikTok să fie afişate doar celor care se urmăresc reciproc. Astfel, platforma dă de înțeles că vrea să limiteze răspândirea postărilor preluate prin intermediul acestei funcţii.

Platforma are un succes mondial formidabil

TikTok este o aplicație socială folosită pentru a crea și partaja videoclipuri. Multe clipuri tind să fie axate pe muzică, creatorii utilizând catalogul vast al platformei de efecte sonore, fragmente muzicale și filtre, pentru a le înregistra. Dar există multe alte videoclipuri ce așteaptă să fie descoperite, cu subiecte diferite.

Aplicația a avut și un predecesor, numit Musical.ly, pe care antreprenorii chinezi Alex Zhu și Luyu Yang l-au lansat în 2014. ByteDance a achiziționat Musical.ly în 2017, însă, un an mai târziu, a integrat funcționalitatea serviciului și baza de utilizatori în propria aplicație TikTok.  Până în 2018, TikTok a depășit Facebook, Instagram, YouTube și Snapchat în SUA.

Peste un miliard de oameni se distrează online

Platforma are peste un miliard de utilizatori activi lunar, la nivel global. 63% au vârste cuprinse între 10 și 29 de ani. Femeile sunt mai atrase de TikTok decât bărbații, potrivit Pocket-lint. Ca urmare a popularității aplicației, ByteDance este acum considerat unul dintre cele mai valoroase startup-uri din lume.

Pe cine să urmărești pe TikTok

Această pagină Wikipedia ține evidența primelor 50 de conturi TikTok, cu cel mai mare număr de urmăritori. În prezent, Charli D’Amelia este în top, cu 122 de milioane de fani. Are 17 ani și postează în principal videoclipuri cu ea dansând.

Mulți dintre cei mai populari utilizatori de pe TikTok sunt adolescenți și au devenit prieteni în ultimul an, pentru a colabora, cum ar fi Hype House, Sway House și Club House. Ei locuiesc împreună în mega-vile din LA doar cu scopul de a crea un flux nesfârșit de conținut TikTok.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...