TikTok anunță modificări. Noua funcție care va fi disponibilă pentru toți utilizatorii platformei

Anca Manolica 18.08.2022, 16:04
TikTok anunță modificări. Noua funcție care va fi disponibilă pentru toți utilizatorii platformei

Lansat inițial ca o platformă de partajare de videoclipuri de scurtă durată, în principal pentru videoclipuri de dans și de dans pe buze, TikTok s-a transformat rapid într-un serviciu video cu drepturi depline, cu conținut disponibil pentru toate tipurile de spectatori. Și, din 2016 până acum, a adunat mai bine de un miliard de utilizatori în toate colțurile lumii. Iată ce noi modificări aduce pentru toți utilizatorii platformei.

TikTok vine cu o nouă funcție interesantă pentru utilizatori

TikTok a lansat un nou generator AI text-to-imagine în aplicație, care le permite utilizatorilor să tasteze o solicitare și să primească o imagine care poate fi folosită ca fundal în videoclipurile lor. Efectul se numește „AI greenscreen” (ecran verde AI) și poate fi accesat prin intermediul ecranului de cameră al aplicației.

Lansarea noului filtru vine în contextul în care generatoarele AI text-imagine devin din ce în ce mai populare, în special odată cu lansarea DALL-E 2 de la OpenAI. Este demn de remarcat faptul că imaginile pe care le produce generatorul AI de la TikTok sunt destul de elementare în comparație cu cele produse de modele text-imagine notabile, inclusiv DALL-E 2 și Imagen de la Google.

Modelul implementat de TikTok produce imagini abstracte, în timp ce DALL-E 2 și Imagen sunt capabile să creeze imagini care arată ca și cum ar fi fost desenate sau pictate de oameni, ba chiar imagini fotorealiste.

TikTok vine cu o nouă funcție interesantă pentru utilizatori
TikTok vine cu o nouă funcție interesantă pentru utilizatori

Aceste limitări ar putea fi intenționate

Este posibil ca platforma de streaming chinezească să își fi limitat în mod intenționat modelul pentru a se asigura că ceea ce circulă pe platformă respectă liniile directoare ale comunității aplicației, inclusiv cele privind nuditatea și imaginile violente. Și, din moment ce noul filtru pune un generator de inteligență artificială text-imagine în mâinile a milioane de utilizatori, nu este tocmai surprinzător faptul că acesta vine cu limitări.

Dacă modelul TikTok ar fi fost la fel de complex și fotorealist ca DALL-E 2 sau Imagen, acesta ar fi fost cu siguranță folosit de unii abonați pentru a crea conținut violent sau chiar pornografic.

Așadar, dacă solicitarea ta include nuditate sau cuvinte violente, vei vedea că modelul va produce imagini abstracte cu culori și teme adecvate, nimic suficient de clar care să încalce regulile de utilizare ale aplicației.

Utilizarea unei funcții în tendințe, cum ar fi filtrul AI Greenscreen de la TikTok, îți crește șansele de a ajunge pe râvnita pagină a aplicației For You.

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...