Ţigările, interzise în întreaga lume mai repede decât se credea. Lovitură pentru fumători

Nicu Stan, Cristi Ionică 27.07.2021, 11:23
Ţigările, interzise în întreaga lume mai repede decât se credea. Lovitură pentru fumători

Ţigările, interzise în întreaga lume mai repede decât se credea. Lovitură pentru fumători. Dispariția țigărilor de pe piață este preconizată chiar de șeful uneia dintre cele mai mari companii de țigarete din lume. Toate detaliile, în articolul de mai jos.

Șoc printre fumători. Dispar țigările de pe piață

Ţigările ar urma să fie interzise în întreaga lume mult mai repede decât se credea, astfel că va fi o lovitură totală pentru oamenii care fumează.

Dispariția țigaretelor este prevestită chiar de șeful uneia dintre cele mai mari companii de tutun.

O lume fără țigări

”Ne putem imagina o lume fără țigări. Și de fapt, cu cât mai repede, cu atât mai bine pentru toată lumea. Cu reglementările și informațiile potrivite, se poate întâmpla în următorii 10 ani, în unele țări. Și poți rezolva problema o dată pentru totdeauna”, este declarația CEO-ului Philip Morris International, Jacek Olczak, care s-a referit la Marea Britanie și Japonia.

În încercarea de a scăpa oamenii de acest viciu, compania a căutat alternative precum tutunul încălzit sau dispozitivele electronice pentru fumat. Iar de curând a plătit 1 miliard de lire sterline pentru Vectura, o companie britanică specializată în inhalatoare medicinale. Acesta tratează, culmea ironiei, bolile provocate de fumat.

Tigarile clasice nu mai sunt la moda
Tigarile clasice nu mai sunt la moda

De unde dispar țigările de pe piață

Țigările ar putea dispărea de pe piață până în 2050 în mai multe state, printre care SUA, Australia, în multe țări din Europa și în mare parte din America Latină, în contextul în care fumătorii renunță la acest viciu sau adoptă produse alternative, informează un raport citat de Bloomberg.

Studiul publicat marți de analistul Adam Spielman arată că titanii tutunului trebuie să investească serios în alternativele la țigări, pe măsură ce această industrie trece printr-o serie de schimbări importante și se îndepărtează de țigările normale.

Copiii nu se mai apucă de fumat

Numărul copiilor care s-au apucat de fumat a scăzut cu aproape 75% în ultimii 20 de ani, în timp ce consumul de tutun în rândul bărbaților este în declin pentru prima dată din istoria omenirii. De asemenea, producția de țigarete s-a prăbușit în ultimele decenii.

Philip Morris, compania care deține celebrele branduri de produse din tutun Marlboro și Chesterfield, a informat că țigările clasice ar putea începe să fie considerate ”demodate”, iar consumatorii vor renunța la ele în următorii 10 ani.

Produsele alternative, la modă

Astfel, compania americană se pregătește pentru acest moment, fiind unul dintre primii giganți din industrie care au introdus produse alternative pentru fumători, cu tutun încălzit, care acum îi aduc aproape un sfert din venituri.

Pe de altă parte, acest trend nu se regăsește în toate statele lumii. În țări precum China, Franța și Rusia, fumatul ar putea rămâne un obicei comun și după anii 2050.

Urmăriți Impact.ro și pe