Tichete de 150 de lei pentru elevii din România. Ce condiții trebuie îndeplinite pentru a primi bani în plus de la stat

Beatrice Dumitru 14.10.2022, 14:22
Tichete de 150 de lei pentru elevii din România. Ce condiții trebuie îndeplinite pentru a primi bani în plus de la stat

O anumită categorie de copii ar putea primi o mână de ajutor din partea statului. Aceștia ar putea primi tichete în valoare de 150 de lei, în fiecare lună, dar trebuie să îndeplinească anumite condiții pentru a beneficia de bani. Iată pentru ce ar putea fi folosite tichetele.

Ce se poate cumpăra cu tichetele

1,5 milioame de copii din România sunt afectați de lipsa banilor. Proiect legislativ prin care elevii ar putea primi bani va ajunge la votul decisiv al deputaților, având propunere de adoptare. Tichetele vor avea o perioadă de valabilitate de un an de la data emiterii.

Astfel, copiii care participă la competiţii sportive oficiale naționale și internaționale ar putea beneficia de un stimulent financiar sub forma unor bonuri de valoare, numite „tichetele de sportiv”. De anul viitor, copiii şi juniorii legitimaţi la cluburi sportive ar putea primi 150 de lei lunar, notează avocatnet.ro.

Tichete de 150 de lei pentru elevii din România. Ce condiții trebuie îndeplinite pentru a primi bani în plus de la stat
Copiii și juniorii legitimați la cluburi sportive pot primi bani.

Potrivit proiectulu, voucherele pot fi folosite o singură dată pe lună și pot fi folosite pentru achiziţionarea de echipament, pentru servicii de transport sau pentru recuperare medicală, inclusiv pentru suplimente nutritive. Legislativul intenţionează să introducă distribuirea acestor tichete de la 1 ianuarie 2023.

Tichete sociale în valoare de 500 lei

Elevii mai primesc și altefel de ajutor. Cei din familiile cu venituri meici primesc vouchere sociale în valoare de 500 de lei prin Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate.  Astfel, în anul școlar 2022-2023, peste 300.000 de copii din medii defavorizate vor primi această sumă de bani.

Suma de 500 de lei primită pe card de părinții elevilor defavorizați poate fi folosită pentru a cumpăra rechizite și haine pentru școală.

„Pentru copiii din medii defavorizate, accesul la educație este esențial pentru a se putea încadra, ca adulți, pe piața muncii, însă de cele mai multe ori condițiile materiale în care trîiesc îi expun riscului de abandon școlar. Ajutorul pentru rechizite și îmbrăcăminte acordat preșcolarilor și elevilor vulnerabili și în acest an scolar reprezintă, pentru multi dintre ei, șansa de a merge în continuare la școală”, spunea ministrul Marcel Boloș luna trecută.

În total, suma alocată pentru tichetele sociale pentru anul școlar 2022-2023 este de peste 150 de milioane de lei.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...