Tichete culturale pentru salariații români. Se dau la salariu și sunt majorate din luna aprilie

Badea Violeta 27.03.2023, 10:55
Tichete culturale pentru salariații români. Se dau la salariu și sunt majorate din luna aprilie

Vești bune pentru salariați! Tichetele culturale acordate angajaților, de către companii, pentru plata bunurilor și serviciilor culturale vor fi majorate din luna aprilie a acestui an. Acestea se vor da la salariu. Iată care va fi valoarea voucherelor!

Valoarea tichetelor culturale va fi majorată

În anul 2018, Parlamentul a decis ca salariații să beneficieze din partea angajatorilor de tichete culturale. Acestea s-au alătura celorlalte vouchere pe care statul și angajatorii privați le acordau deja. Este vorba despre cele de masă, cadou, de creșă, dar și despre tichetele de vacanță.

Salariații pot folosi aceste vouchere numai în scop cultural, adică pentru a achiziționa cărți și manuale, pentru bilete la spectacole, filme, muzee, expoziții sau festivaluri.

Vestea buna este că anul acesta, voucherele culturale vor fi majorate. Începând de luna viitoare, valoarea lor va crește de la 200 de lei pe lună la 400 de lei pe eveniment, potrivit celor de la avocatnet.ro.

Citește și Primă de Paște pentru angajații români. Cât valorează tichetele pe care firmele le-ar putea oferi de sărbători!

Vesti bune pentru salariatii de la noi din tara. Valoarea tichetelor culturale se majoreaza. Se intampla de luna viitoare
Vesti bune pentru salariatii de la noi din tara. Valoarea tichetelor culturale se majoreaza. Se intampla de luna viitoare

Condiții pentru ca tichetele culturale să fie valabile

Conform autorităților, pentru ca tichetele culturale să fie acceptate trebuie să fie îndeplinite mai multe condiții. Astfel, acestea trebuie să conțină următoarele informații:

  • numele şi adresa emitentului;
  • perioada de valabilitate a utilizării tichetului;
  • interdicţia de a fi utilizat pentru achiziţionarea de alte bunuri/servicii decât cele prevăzute de lege;
  • numele, prenumele şi codul numeric personal ale salariatului care este în drept să utilizeze tichetul cultural.

Începând din data de 1 februarie 2022, autoritățile au stabilit ca toate tipurile de tichete acordate salariaților să fie emise doar pe card, iar cele emise pe hârtie până la data de 31 ianuarie 2022 pot fi utilizate în continuare până la expirarea lor. Valoarea nominală a unui tichet cultural este de 10 lei sau multiplu de 10, dar nu mai mare de 50 lei, prevede legea.

Citește și O nouă schimbare radicală privind cardurile de energie. Anunț important pentru românii care primesc tichete pentru plata facturilor!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...