Ţi se confiscă maşina dacă faci această greşeală. O nouă lege dură pentru şoferii români

Ana Anitoiu, Ana Ionescu 27.07.2021, 22:58
Ţi se confiscă maşina dacă faci această greşeală. O nouă lege dură pentru şoferii români

O nouă lege dură ar putea fi dată pentru șoferii români. Aceștia s-ar putea trezi cu mașinile confiscate dacă vor mai încălca o anumită regulă. Ministrul Mediului, Tanczos Barna, vrea să impună această noutate, deoarece sancțiunile ce pot fi aplicate în prezent nu sunt suficiente pentru a descuraja comportamentul iresponsabil al conducătorilor auto.

Pentru ce greșeală ar putea fi confiscate mașini în România

Ministrul Mediului este de părere că este inadmisibil ca România să fie ultima țară din Uniunea Europeană în care mai există această practică a conducătorilor auto. Tanczos Barna vrea ca șoferii care vor mai face această greșeală să fie sancționați mai dur. Mai exact, cei care vor mai intra cu mașinile în parcurile naționale se vor putea trezi cu autoturismele confiscate.

“Voi propune înăsprirea pedepselor şi măsuri noi prin care să descurajăm această activitate care începe să se generalizeze la nivel naţional.

Va fi nevoie de măsuri dure similare cu cele care sunt aplicate în domeniul deşeurilor, adică confiscarea mijloacelor de transport care nu respectă de exemplu legislaţia privind transportul deşeurilor, măsuri similare să fie aplicate şi în cazul în care cineva intră în Parcul Naţional fără autorizaţie şi intră în zone în care accesul cu aceste mijloace de transport este interzis”, a spus ministrul Mediului.

Ti se confisca masina daca faci aceasta greseala. O noua lege dura pentru soferii romani
O masina parcata in natura

Ce amenzi se pot da în prezent pentru această greșeală

Tanczos Barna a adăugat că acest lucru este necesar, deoarece sancțiunile ce pot fi date acum celor care intră cu mașinile în parcurile naționale nu sunt destul de intimidante. Amenzile pot porni de la 5.000 de lei și pot ajunge la 25.000 de lei, dar în zadar.

”Colegii noştri au aplicat inclusiv sancţiuni de 10.000 de lei care au fost şi recuperate, dar văd că acest lucru nu este suficient”, a mai spus ministrul Mediului.

Ce amenzi ar putea fi triplate în România

Aceasta nu este singura sancțiune mai dură ce ar putea fi aplicată iubitorilor de natură care nu respectă regulile. Secretarul de stat în Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Robert Szep, a anunțat miercuri că ar putea fi triplate amenzile pentru hrănirea urșilor, ce în prezent pornesc de la 3.000 de lei și pot ajunge la 5.000 de lei.

”Lucrăm la un proiect de act normativ pentru limitarea şi sancţionarea drastică a hrănirii exemplarelor de urs de către persoane neautorizate în apropierea localităţilor. Vom creşte cuantumul amenzilor pentru abandonările de deşeuri şi vom efectua controale mult mai riguroase în ceea ce priveşte abandonarea deşeurilor în jurul localităţilor.

Am cerut ca amenzile să fie mult, mult mai mari peste ceea ce este acum pentru persoane fizice. Noi sper să le dublăm, chiar să le triplăm, pentru că, din păcate, habituarea ursului se datorează şi managementului defectuos în ceea ce priveşte deşeurile”, a spus Robert Szep.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...