Ți-ai suflat nasul greșit toată viața. Aceasta este metoda corectă și sănătoasă

Andrei Simion 05.10.2022, 14:48
Ți-ai suflat nasul greșit toată viața. Aceasta este metoda corectă și sănătoasă

Pare greu de crezut, dar specialiștii susțin că ți-ai suflat nasul greșit toată viața. Un medic atrage atenția asupra simptomelor neplăcute ce apar ca urmare a acestui gest pe care îl facem toți. Află care este metoda corectă și sănătoasă pe care ar trebui să o aplici. Sfaturi importante la începutul sezonului răcelilor.

Avertismentul medicilor

Toamna este, fără doar și poate, sezonul răcelilor și virozelor, ceea ce înseamnă că batistele de hârtie ajung să fie nelipsite de lângă noi. Probabil nu ai stat niciodată să te gândești la asta, că nu ai nimic de învățat, dar specialiștii atrag atenția și susțin că, cel mai probabil, ți-ai suflat nasul greșit toată viața, fără să îți dai seama.

Când începe sezonul de răceală și gripă, este aproape imposibil să scapi de acele câteva zile cu nas înfundat și mucozități.

Congestia, durerile de gât și durerile de cap care însoțesc răcelile sunt simptome comune în acest moment și cu siguranță atunci când vine vorba de tine, ți-ai perfecționat deja propria metodă de a-ți elibera căile nazale. Trebuie să știi că există mai multe variante, iar unele pot avea efecte nedorite asupra sănătății.

Este important să vă suflați ușor nasul și să nu forțați prea tare. Medicul Vanessa Rothholtz a explicat pentru „Men’s Health” că au fost documentate cazuri de persoane cu dureri de cap severe din cauza presiunii pe care o exercită atunci când își sufla nasul. Au existat chiar și cazuri de rupturi de timpan sau orbite – cazuri extreme și foarte puțin probabile, dar care subliniază importanța suflării ușoare a nasului.

Ți-ai suflat nasul greșit toată viața. Aceasta este metoda corectă și sănătoasă

Cum trebuie să procedezi

Pentru a vă sufla nasul și pentru a elibera căile în siguranță, este recomandat să nu exagerați niciodată. Specialiștii recomandă să ne concentrăm pe câte o nară, pe rând. Nu ezita să folosești creme sau spray-uri speciale ce vor desfunda, dar vor și hidrata țesutul, prevenind apariția iritațiilor.

De asemenea, ar trebui să fii deosebit de atent dacă observi un fel de trosnet în urechi când îți sufli nasul, deoarece acesta este un semn clar care ar putea indica că împingi mucusul spre urechea medie.

Urmăriți Impact.ro și pe
Tags: