Testul rapid care îți arată dacă drojdia mai este bună. Așa îți dai seama cel mai ușor când este cazul să o arunci la gunoi

Anca Manolica 09.11.2022, 23:02
Testul rapid care îți arată dacă drojdia mai este bună. Așa îți dai seama cel mai ușor când este cazul să o arunci la gunoi

Dacă există câteva ingrediente care sunt cheia succesului multor rețete de panificație și patiserie, unul dintre ele este, cu siguranță, drojdia (folosită în pâine, chifle, brioșe, plăcinte, tarte, plăcinte, pizza). Aceasta este un microorganism care trebuie să fie viu pentru a-și face „treaba”, motiv pentru care atunci când o cumpărăm ea trebuie să fie activă. Iată un test rapid prin care poți afla dacă drojdia mai este bună, astfel încât produsele tale să iasă cum trebuie.

Cum îți dai seama dacă drojdia mai este bună sau nu

Drojdia este o componentă foarte importantă în lumea panificației. De aceea, este folositor să știm dacă aceasta este activă sau nu, mai ales că tot mai multe magazine au adoptat expunerea pe rafturile lor a drojdiei ambalate în stare uscată. Acest lucru se face pentru a ne asigura că produsele își păstrează calitatea.

Cumpărarea unui pachet de drojdie uscată activă înseamnă că poate fi păstrată mai mult timp, dar ar putea fi și o risipă de bani, deoarece aceasta ar putea să nu mai fie activă. Descoperă, în rândurile de mai jos, cum poți face un test rapid prin care poți afla dacă aceasta se mai poate folosi sau nu.

Pașii pe care să îi urmezi

Ingredientele de care ai nevoie:

  • Drojdie
  • Zahăr
  • Apă caldă

Cantitatea necesară de care vei avea nevoie din fiecare ingredient variază în funcție de metoda de verificare pe care o folosești. Pentru unele metode de fermentare este posibil să ai nevoie de lapte și mai multă sau mai puțină apă, dar cea mai sigură presupune folosirea apei calde și a unei lingurițe de zahăr pentru un pachet de drojdie.

Cum îți dai seama dacă drojdia mai este bună sau nu
Cum îți dai seama dacă drojdia mai este bună sau nu

Pasul 1: Adaugă apa și zahărul într-un bol

Pentru a începe, vei avea nevoie de un bol care poate conține efectiv cantitatea de apă pe care o vei folosi. Mai întâi, golește apa caldă în castron și adaugă zahărul. Reține că drojdiile nu pot supraviețui la temperaturi ridicate, așa că cel mai bine este ca apa să nu fie fierbinte.

[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]

Pasul 2: Presară drojdia deasupra

După ce ai adăugat zahărul în apă, presară drojdia deasupra.

Citește și A pus drojdie, apă şi zahăr într-un ghiveci iar rezultatul a fost uluitor. Toate gospodinele trebuie să afle trucul

Pasul 3: Las-o să acționeze

După ce ai amestecat împreună apa caldă, zahărul și drojdia din castron, lasă să acționeze. Apa caldă va trezi drojdia care se va hrăni cu zahărul, care acționează ca un combustibil.

Pe măsură ce drojdia consumă zahărul, aceasta va elibera dioxid de carbon, ceea ce va duce la apariția spumei și a bulelor în bol. De asemenea, emană acel miros de pâine aproape proaspăt coaptă.

Lasă amestecul să stea timp de 10 minute, și dacă apar multe bule și spumă, înseamnă că drojdia este activă. Dacă nu sunt, cel mai probabil drojdia este inactivă, notează cookist.com.

Citește și: Secretul aluatului perfect. Așa iese mereu pufos, perfect pentru plăcinte

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...