Dacă există câteva ingrediente care sunt cheia succesului multor rețete de panificație și patiserie, unul dintre ele este, cu siguranță, drojdia (folosită în pâine, chifle, brioșe, plăcinte, tarte, plăcinte, pizza). Aceasta este un microorganism care trebuie să fie viu pentru a-și face „treaba”, motiv pentru care atunci când o cumpărăm ea trebuie să fie activă. Iată un test rapid prin care poți afla dacă drojdia mai este bună, astfel încât produsele tale să iasă cum trebuie.
Drojdia este o componentă foarte importantă în lumea panificației. De aceea, este folositor să știm dacă aceasta este activă sau nu, mai ales că tot mai multe magazine au adoptat expunerea pe rafturile lor a drojdiei ambalate în stare uscată. Acest lucru se face pentru a ne asigura că produsele își păstrează calitatea.
Cumpărarea unui pachet de drojdie uscată activă înseamnă că poate fi păstrată mai mult timp, dar ar putea fi și o risipă de bani, deoarece aceasta ar putea să nu mai fie activă. Descoperă, în rândurile de mai jos, cum poți face un test rapid prin care poți afla dacă aceasta se mai poate folosi sau nu.
Ingredientele de care ai nevoie:
Cantitatea necesară de care vei avea nevoie din fiecare ingredient variază în funcție de metoda de verificare pe care o folosești. Pentru unele metode de fermentare este posibil să ai nevoie de lapte și mai multă sau mai puțină apă, dar cea mai sigură presupune folosirea apei calde și a unei lingurițe de zahăr pentru un pachet de drojdie.
Pasul 1: Adaugă apa și zahărul într-un bol
Pentru a începe, vei avea nevoie de un bol care poate conține efectiv cantitatea de apă pe care o vei folosi. Mai întâi, golește apa caldă în castron și adaugă zahărul. Reține că drojdiile nu pot supraviețui la temperaturi ridicate, așa că cel mai bine este ca apa să nu fie fierbinte.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]Pasul 2: Presară drojdia deasupra
După ce ai adăugat zahărul în apă, presară drojdia deasupra.
Pasul 3: Las-o să acționeze
După ce ai amestecat împreună apa caldă, zahărul și drojdia din castron, lasă să acționeze. Apa caldă va trezi drojdia care se va hrăni cu zahărul, care acționează ca un combustibil.
Pe măsură ce drojdia consumă zahărul, aceasta va elibera dioxid de carbon, ceea ce va duce la apariția spumei și a bulelor în bol. De asemenea, emană acel miros de pâine aproape proaspăt coaptă.
Lasă amestecul să stea timp de 10 minute, și dacă apar multe bule și spumă, înseamnă că drojdia este activă. Dacă nu sunt, cel mai probabil drojdia este inactivă, notează cookist.com.
Citește și: Secretul aluatului perfect. Așa iese mereu pufos, perfect pentru plăcinte