Testul de inteligență pe care doar geniile îl pot rezolva. Tu reușești să observi toate diferențele?

Ioana Bucur 05.06.2022, 09:14

În timp ce unii chiar se relaxează punându-și mintea la muncă, pentru alții, este o sursă garantată de frustrare. Cu toate astea, specialiștii ne recomandă să ne antrenăm, de fiecare dată când avem ocazia, atenția și capacitatea de concentrare. Se spune că acesta este testul de inteligență pe care doar geniile îl pot rezolva. Poate dura de la câteva secunde până la câteva ore. Nu trebuie decât să privești două imagini. Reușești să observi toate diferențele?

Două imagini, câte diferențe?

Se spune despre persoanele „geniale” că sunt caracterizate, printre altele, și de ingeniozitate, intuiție bună și atenție la detalii.

Pentru unii, testele de inteligență sunt un mod relaxant de a-și petrece timpul liber, pentru alții, o provocare ce le pune la încercare logica. Dacă ai câteva minute libere și ești dornic să îți încerci norocul, am găsit o nouă provocare.

Tot ce trebuie să faci este să privești cu atenție cele două imagini de mai jos și să găsești toate diferențele dintre ele. Îți dăm un indiciu: sunt trei.

Dacă nu ai reușit să le descoperi pe toate sau vrei să îți verifici răspunsul, soluția o găsești în galeria foto de mai sus.

Testul de inteligență pe care doar geniile îl pot rezolva. Tu reușești să observi toate diferențele

Testul de inteligență cu doar trei întrebări

Ai nevoie doar de câteva minute libere și puțină concentrare pentru a completa cel mai scurt test de IQ. Doar trei întrebări aparent banale reușesc să încurce foarte mulți internauți.

  1. O carte şi un caiet costă în total 5,57 lei. Cartea costă cu 5,06 lei mai mult decât caietul. Cât costă caietul?
  2. Dacă cinci maşini au nevoie de cinci minute pentru a produce cinci obiecte, de cât timp vor avea nevoie 100 de maşini pentru a produce 100 de obiecte?
  3. Pe un lac, se află o zonă cu nuferi. În fiecare zi, această zonă îşi dublează suprafaţa. Dacă durează 48 de zile pentru ca nuferii să acopere întreg lacul, în cât timp aceştia acoperă jumătate din lac?

Testul de IQ a făcut parte dintr-un experiment realizat de o echipă de specialiști de la MIT – Massachusetts Institute of Technology, fiind rezolvat de 3.500 de studenți ai prestigioasei universități din Statele Unite ale Americii. 33% dintre ei au greşit toate cele trei răspunsuri, iar 83% dintre respondenţi au greşit cel puţin o întrebare.

Iată răspunsurile corecte:

1. Caietul costă, de fapt, 0,25 lei

Cartea+Caietul=X + (X+5,06) =5,57

Deci 2X+5,06=5,57

2X=0,51

X= 0,25

2. Durează cinci minute pentru a face 100 de piese. Cinci maşini pot face cinci piese în cinci minute, aşadar o maşină face o piesă în cinci minute. Aşa că dacă avem 100 de maşini, acestea vor face 100 de piese în cinci minute.

3. Va dura 47 de zile pentru ca peticul de nuferi să acopere jumătate din lac.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...