Test PCR negativ, obligatoriu la intrarea în țară, inclusiv pentru cei vaccinați. Propunerea a fost făcută chiar de Raed Arafat

Nicu Stan 03.12.2021, 13:31
Test PCR negativ, obligatoriu la intrarea în țară, inclusiv pentru cei vaccinați. Propunerea a fost făcută chiar de Raed Arafat

Raed Arafat vrea test PCR negativ, obligatoriu la intrarea în țară, inclusiv pentru persoanele care au fost vaccinate. Șeful DSU tocmai ce a făcut anunțul. Astfel, toți oamenii care vor intra în țară începând de duminică vor trebui să prezinte în vama pe unde intră un test PCR negativ. Ministrul Sănătății se opune acestei măsuri și spune că el ar fi în măsură să facă astfel de propuneri, nu șeful DSU.

Se va cere test PCR negativ, obligatoriu la intrarea în România, chiar și pentru persoanele vaccinate?

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a cerut în ședința de guvern ca, începând de duminică, 5 decembrie 2021, toate persoanele care intră în țara noastră, indiferent că sunt vaccinate, nevaccinate, să prezinte un test PCR (REAL TIME PCR) negativ, scrie antena3.ro.

De asemenea, acest lucru ar urma să fie valabil atât pentru români, precum și pentru străini, spun sursele citate.

Alexandru Rafila se opune masurii propuse de Raed Arafat
Alexandru Rafila se opune masurii propuse de Raed Arafat

Ministrul Sănătății s-a opus acestei măsuri

Propunerea lui Raed Arafat a stârnit tensiuni însă în ședința de guvern, unde spiritele s-au aprins foarte repede între șeful DSU, Sorin Grindeanu și ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Astfel, Sorin Grindeanu și Alexandru Rafila s-au opus vehement măsurii propuse de Raed Arafat, susținând că s-ar crea o adevărată nebunie, un haos incredibil.

Alexandru Rafila ar trebui să gândească măsuri pentru Sărbători

Într-un final, s-a ajuns însă la o concluzie. Ministerul Sănătății și nu Departamentul pentru Situații de Urgență, condus de Raed Arafat, ar trebui să gândească sistemul de măsuri pentru perioada sărbătorilor de iarnă.

Marea îngrijorarea a lui Raed arafat și nu numai este reprezentată de varianta coronavirusului descoperită în Africa de Sud.

Omicron va înlocui Delta

Acesta crede că varianta Omicron a noului coronavirus va înlocui cel mai probabil varianta Delta. În plus, s-ar putea să apară și alte mutaţii îngrijorătoare, a mai avertizat el.

„Cu cât această variantă începe să se răspândească mai repede, la un moment aşa cum varianta Delta a înlocuit varianta precedentă ei, varianta Omicron va înlocui varianta Delta şi va deveni cea predominantă. Oamenii trebuie să înţeleagă că situaţia este una destul de serioasă şi că trebuie respectate unele reguli”, a spus Raed Arafat.

Care sunt măsurile importante

Conform lui Raed Arafat, măsurile cele mai importante rămân în continuare vaccinarea şi testarea.

”Toate informațiile arată că începem să culegem date științifice despre varianta Omicron și încep observațiile medicilor și cercetările pe care le fac într-o perioadă relativ scurtă să ne arate că în continuare vaccinul este foarte important.

În continuare, vaccinul poate să fie soluția pentru a opri nu numai răspândirea și impactul asupra sistemului sanitar, care eu cred că este cea mai importantă contribuție a vaccinului și ne permite să trăim cu cât mai puține restricții posibile în perioada asta. Să conviețuim cu acest virus”, spunea Raed Arafat.

Urmăriți Impact.ro și pe