Editorial Alin Buzărin

Teroristul internațional Lukașenko trebuie făcut să dispară!

Alin Buzărin 25.05.2021, 17:53
Teroristul internațional Lukașenko trebuie făcut să dispară!

Dacă Alexadr Lukașenko și-a îndemnat compatrioții să continuie să muncească pământul cu legendarele tractoare ale nației lor, să stea în aer liber și să bea votcă, pentru că așa nu-i va avunge Covid-ul, care e o simplă răceală, e treaba internă a Belarusului. Lukașenko nu e singurul tembel scelerat care conduce o țară. Există soluții. Nu le dai vize de intrare nicăieri, îi izolezi, oprești exporturile și importurile. Îi lași să bea vodcă și să mănânce cauciucuri de tractor, dacă așa le place.

Există soluții

Dacă Lukașenko a impus federației de fotbal de la Minsk să dispute campionatul indigen de fotbal, deși toate competițiile de pe restul Planetei erau oprite din cauza pandemiei, iarăși e o problemă care nu afectează restul lumii. Poți izola echipele bieloruse, le poți exclude, iarăși există soluții.

Dacă Lukașenko își bate joc de cei aproape 10 milioane de compatrioți ai săi, al căror președinte a ajuns și a rămas în urma unor alegeri măsluite, e grav, însă tot rezolvabil. La fel și dacă Lukașenko oprimă presa, pune căluș în gura libertății de exprimare, nu permite publicarea imaginilor de la manifestațiile care-i sunt ostile. Pot exista invitații la dialog, tratative, negocieri, intervenții ale unor organisme internaționale.

Dacă Lukașenko pupă mâna lui Putin și speră în veșnicul sprijin al Maicii Rusii, e o problemă gravă, însă pe Pământ există și alte probleme grave. De pildă, alt dictator scelerat, Kim Jong-un, poate fi ținut în frâu de o comunitate internațională preocupată, îngrijorată, însă capabilă să-i limiteze demența liderului de la Phenian.

Teroristul international Lukasenko trebuie facut sa dispara
Aleksandr Lukasenko

Terorismul internațional la care recurge Lukașenko, intolerabil

Inacceptabil intolerabil, inimaginabil e însă terorismul internațional la care regimul Lukașenko recurge în plin mileniu trei pentru a-și atinge scopurile! E de neacceptat ca o cursă aeriană a unei companii irlandeze, care operează între Atena și Vilnius, două capitale ale unor țări din Uniunea Europeană, să fie adusă la sol de avioane militare bieloruse pentru simplu motiv că tranzitează spațiul aerian al respectivei țări. Civilii aflați la bord n-au nici în clin, nici în mânecă cu politica lui Lukașenko, ei vor doar să ajungă la destinație, nu-i interesează pe deasupra cărei țări trec, ci doar locul de unde pleacă și cel unde vor să ajungă.

Nu contează că în avion se afla disidentul Protasevich, nu contează nimic altceva. Un asemenea act e incompatibil cu principiile la care Omenirea pretinde că a ajuns. E ca și cum noi, românii, vrând să ajungem cu avionul în Italia și trecând pe deasupra Serbiei, care nu e membru UE, am fi deturnați la sol de avioane militare sârbești. Probabil că așa ceva nu se va întâmpla niciodată!

Moment critic în istorie

La asemenea acte n-au ajuns nici cei mai sângeroși satrapi ai omenirii, e de neînchipuit cum se poate întâmpla așa ceva într-o țară europeană care se închină la Dumnezeu, care e un lăcaș important al ortodoxiei pravoslavnice.

E un moment critic în istoria unei Omeniri, a unei Civilizații, pe care o speram îndreptată ireversibil către înțelegere, toleranță și pace. Nu doar zece milioane de bieloruși suferă din cauza unui dement, ci o planetă întreagă tremură din cauza unui feroce terorist internațional, al cărui loc nu e nici în pușcărie, nici în ospiciu. Pur și simplu locul lui Alexandr Lukașenko n-ar mai trebui să fie nicăieri pe Pământ, ar trebui pur și simplu să dispară. Dar cum?

Urmăriți Impact.ro și pe
Alin Buzărin
Editorialist, un gazetar cu o vastă experianță în presa din România, Alin Buzărin semnează de două ori pe săptămână opinii și editoriale pentru Impact.ro. Cel mai probabil îl...