Terasele se deschid la 1 iunie! Vom plăti mai mult decât înainte?

Iancu Andreea 11.05.2020, 14:50
Terasele se deschid la 1 iunie! Vom plăti mai mult decât înainte?

Criza generată de pandemie a creat probleme economice serioase antreprenorilor, în special a celor care activează în domeniul HoReCa. Un proprietar important al celui mai mare lanț de restaurante din România a explicat ce schimbări vor apărea după 15 mai.

Dragoș Petrescu a vorbit la Digi24 despre ceea ce se întâmplă după relaxarea măsurilor. De asemenea, la ce prețuri se pot aștepta clienții în restaurante și cafenele.

După discuțiile cu guvernul am agreat că întâi vom putea deschide terasele în faza a doua, cel mai probabil în jurul datei de 1 iunie. Vor urma încă două faze. Sperăm la două săptămâni, să fie deschis 50% din spațiul interior din zona HoReCa și apoi integral, dacă totul merge bine din punct de vedere epidemiologic.

Cum reușesc să supraviețuiască afacerile HoReCa în perioada de criză?

Este important de menționat că antreprenorii s-au adaptat rapid. Aceștia sunt cei care au reușit să nu falimenteze afacerea. În această perioadă și în cea următoare, este esențial să se dezvolte sistemul de livrare. Acesta a ajuns de la 3-4% la o valoare de aproximativ 20%.

De asemenea, chiar și după relaxarea măsurilor, antreprenorul explică trecerea la un program flexibil pentru angajații săi, dar se bazează și pe ajutorul guvernanților.

Cresc prețurile pentru clienții teraselor și restaurantelor?

Pentru moment, antreprenorul nu ia în calcul o creștere a prețurilor în restaurante și cafenele.

Considerăm că următorul an nu va fi un an de profit sau de recuperat pierderi, e un an de sacrificiu care să pregătească un an mai bun. Din semestrul 2 din 2021 sperăm ca lucrurile să își revină.

Dragoș Petrescu privește imaginea de ansamblu și susține că nici clienții nu vor avea un buget mare la dispoziție. Acesta estimează că prețurile din industrie vor stagna sau chiar vor scădea. Totuși, costurile operatorilor economici este posibil să crească având în vedere unele investiții ce trebuie făcute.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...