Teodora Mareș, femeia de care s-a îndrăgostit toată România în anii ’80, ghinionistă în amor. Dezvăluiri în premieră: „Nu ne suportam”

Alexandru Catalan 27.10.2020, 13:17
Teodora Mareș, femeia de care s-a îndrăgostit toată România în anii ’80, ghinionistă în amor. Dezvăluiri în premieră: „Nu ne suportam”

Teodora Mareș, sex-simbolul anilor de sfârșit ai regimului comunist din România, a împlinit marți 58 de ani. Eroina principală a peliculei „Declarație de dragoste”, film lansat în 1985 și care s-a bucurat de un imens succes la public, Teodora Mareș a fost cea care i-a dat viață Ioanei.

Teodora Mareș, femeia de care s-a îndrăgostit toată România în anii ’80, ghinionistă în amor

Marele succes la public al filmului regizat de Nicolae Corjos a implicat și o continuare, „Extemporal la dirigenție”, în 1987, și el bine primit de public.

Teodora Mareș a devenit repede o actriță în vogă, jucând roluri de eternă îndrăgostită în „În fiecare zi mi-e dor de tine”, lansat în 1987, respectiv „O vară cu Mara”, din 1988. Tot în 1988 a prins un rol și în „Moromeții”, pelicula lui Stere Gulea.

Și în ciuda statului ei, de Julietă, Teodora Mareș nu a avut niciodată noroc în dragoste. În prezent, Mareș este actriță a Teatrului Național din București. Deși se bucură de succes profesional, viaţa personală i-a fost umbrită de denumărate dezamăgiri.

A avut o relație lungă cu actorul și omul de televiziune Felix Totolici, dar din păcate, căsnicia lor nu a rezistat. Cândva, Teodora Mareș mărturisea că marele său regret este că nu a trăit experiența maternității.

Până și filmul care i-a adus celebritatea nu a făcut figură distinctă, într-un fel, întrucât avea să se afle, mult mai târziu, după anii 2000, că relațiile dintre cei doi actori principali erau destul de încordate.

„Nu ne suportam la vremea aceea. Era o oarecare țâfnă între noi. În pauzele de la filmări nu ne vorbeam, ne ignoram. Dacă lumea a crezut într-o poveste de dragoste dincolo de scenariul din film, atunci poate că a fost doar meritul jocului nostru de pe micile ecrane. Când repetam fiecăruia dintre noi i se părea că celălalt nu face exact ceea ce trebuie”, preciza în 2017 Adrian Păduraru, interpretul personajului principal masculin al fimului, Alexandru.

Teodora Mares si Adrian Paduraru, in filmul „Declaratie de dragoste”
Teodora Mares si Adrian Paduraru, in filmul „Declaratie de dragoste”

De ce nu se suportau Teodora Mareș și Adrian Păduraru

Actorul Adrian Păduraru a adăugat că era evidentă o „ușoară antipatie”. În prezent, a adăugat el, cei doi au relație de amiciție bună:

„Pur și simplu nu ne suportam. Nu știu cum publicul ne-a văzut împreună și a crezut că suntem bine, dar adevărul a fost cu totul altul. Astăzi suntem doi colegi care împart amintirea unui mare succes. Acum suntem foarte în regulă, dar atunci nu eram”.

Dar, în 2017, destinul profesional avea să-i mai pună o dată pe cei doi „iubiți” față către față, în pelicula „Cobor la prima”, una care nu a mai repetat însă succesul de altădată.

„Vă spun sincer că în aceşti 32 de ani am refuzat să mai joc alături de el. «Declaraţie de dragoste» a avut un impact atât de mare încât nu am mai vrut să fiu asociată cu personajul de atunci, nici cu el, ca şi cuplu. Drept pentru care am declinat toate ofertele. De data am zis că e ok. Cineva s-a gândit la mine, am primit un telefon de la Adrian care se cunoaşte cu regizorul. Am acceptat pentru că-l văzusem pe Tedy Necula într-un interviu şi mi-a plăcut. De regulă ştiu să citesc printre rânduri şi am simţit că are calităţi şi potenţial. Am citit scenariul şi mi-a plăcut foarte mult. Am zis «Da» fără nici o urmă de îndoială”.

Urmăriți Impact.ro și pe