Tensiuni la echipa națională. Edi Iordănescu l-a trimis în tribună pe Andrei Ivan, după ce a fost criticat de patronul Mihai Rotaru

Sorin Barbu 14.06.2022, 17:34

Edi Iordănescu nu are o linie foarte coerentă la echipa națională. L-a apărat pe Octavian Popescu, care a dat cu tricoul de pământ la meciul cu Finlanda, și l-a trimis în tribună pe Andrei Ivan, pentru că patronul Mihai Rotaru și-a permis să-i critice deciziile.

Edi Iordănescu l-a trimis în tribună pe Andrei Ivan. Este a doua oară în ultimele două partide

Nu a fost liniște la echipa națională după ce România a învins Finlanda în Liga Națiunilor și a obținut primul succes cu Edi Iordănescu pe bancă. La confruntarea de sâmbătă de pe stadionul din Giulești, selecționerul l-a trimis în tribună pe Andrei Ivan, iar această decizie a atras mânia patronului de la CS Universitatea Craiova.

„Antrenorul nu are voie să facă aşa ceva. E o greşeală majoră. Am crezut că e accidentat. Dacă i se întâmpla ceva lui Puşcaş, cu cine jucai?”, a afirmat Mihai Rotaru la Orange Sport.

Selecționerul a repetat „greșeala majoră” și la duelul retur cu Muntenegru, programat astăzi, când a decis să nu-l convoace din nou pe Andrei Ivan. Nu doar atacul patronului l-a supărat. Se pare că și jucătorul a avut o atitudine arogantă în momentul în care i-a fost analizată prestația din duelul cu Muntenegru. Deși cifrele au fost împotriva lui, fotbalistul oltenilor a susținut că a jucat bine.

Dur cu Andrei Ivan, Edi Iordănescu a fost destul de înțelegător cu Octavian Popescu, un jucător care a aruncat tricoul lângă banca de rezerve după ce a fost înlocuit în duelul cu Finlada. Fotbalistul lui FCSB a fost apărat de selecționer care a încercat să minimalizeze momentul.

Pentru partida retur cu Muntenegru, Edi Iordănescu i-a lăsat în afara listei pe Marian Aioani, Virgil Ghiță, Alexandru Crețu, Alexandru Mitriță și Andrei Ivan, la care se mai adaugă accidentații Iulian Cristea și Denis Alibec.

Iată care sunt cei 23 de jucători și ce numere vor purta:

1. Florin Niță
2. Andrei Rațiu
3. Mario Camora
4. Cristian Manea
5. Nicolae Păun
6. Vlad Chiricheș
7. Octavian Popescu
8. Alexandru Cicâldău
9. George Pușcaș
10. Alexandru Maxim
11. Nicușor Bancu
12. Horațiu Moldovan
13. Valentin Mihăilă
14. Marius Marin
15. Andrei Burcă
16. Ștefan Târnovanu
17. Adrian Rus
18. Răzvan Marin
19. Florin Tănase
20. Sergiu Hanca
21. Marius Ștefănescu
22. Deian Sorescu
23. Darius Olaru

În Liga Naţiunilor 2022-2023, Grupa a 3-a, Liga B, s-au jucat meciurile:

4 iunie 2022
Finlanda – Bosnia și Herțegovina 1-1
Muntenegru – ROMÂNIA 2-0

7 iunie 2022
Bosnia și Herțegovina – ROMÂNIA 1-0
Finlanda – Muntenegru 2-0

11 iunie 2022
Muntenegru – Bosnia Herțegovina 1-1
ROMÂNIA – Finlanda 1-0.

În Liga Naţiunilor 2022-2023, Grupa a 3-a, Liga B, au mai rămas de disputat meciurile

14 iunie 2022
Bosnia și Herțegovina – Finlanda 21:45
ROMÂNIA – Muntenegru 21:45.

23 septembrie 2022
Bosnia și Herțegovina – Muntenegru 21:45
Finlanda – ROMÂNIA 21:45

26 septembrie 2022
Muntenegru – Finlanda 21:45
ROMÂNIA – Bosnia și Herțegovina 21:45.

Lotul României pentru meciul cu Muntenegru:

PORTARI: Florin Niță, Marian Aioani, Horațiu Moldovan, Ștefan Târnovanu

FUNDAȘI: Andrei Rațiu, Cristian Manea, Adrian Rus, Virgil Ghiță, Vlad Chiricheș, Andrei Burcă, Nicușor Bancu, Mario Camora, Marius Ștefănescu.

MIJLOCAȘI: Deian Sorescu, Alexandru Cicâldău, Darius Olaru, Alexandru Maxim, Sergiu Hanca, Florin Tănase, Octavian Popescu, Nicolae Păun, Valentin Mihăilă, Alexandru Mitriță, Alexandru Crețu, Răzvan Marin, Marius Marin.

ATACANȚI: Andrei Ivan, George Pușcaș.

Urmăriți Impact.ro și pe