VIDEO

Tensiuni în „Ștefan cel Mare”, după ce Dinamo a retrogradat. Fanii au încercat să intre pe gazon să-i bată pe jucători – VIDEO de la finalul partidei

Sorin Barbu 29.05.2022, 23:24

Familia Dinamo plânge. Echipa nu a trecut de Universitatea Cluj și a retrogradat prima oară în istoria de 74 de ani. Fanii au încercat să-și țină promisiunea și să intre pe gazon, ca să-i bată pe jucători, dar s-au lovit de un zid consistent de jandarmi.

Fanii lui Dinamo au încercat să intre pe teren și să-i bată pe jucători

Dinamo, al doilea cel mai galonat club din România, cu 18 campionate și 13 Cupe ale României, a ajuns în liga a doua. Este prima oară când echipa părăsește prima ligă în cei 74 de ani de istorie.

„Câinii” nu au reușit să întoarcă în returul din „Ștefan cel Mare” rezultatul primul meci cu Universitatea Cluj pe care l-au pierdut cu 2-0. La București, cele două formații au terminat la egalitate, 1-1, după golurile marcate de Tescan și Vlad Morar. Portarul Mihai Eșanu a greșit din nou și le-a oferit clujenilor șansa unui început de meci de vis.

Finalul partidei a fost tensionat. Jandarmii știau că fanii le-au promis jucătorilor o corecție dacă retrogradează și au intrat pe marginea terenului cu câteva minute înainte de finalul partidei. S-au pus în dispozitiv, au făcut mai multe cordoane și au monitorizat orice mișcare.

Suporterii au tăiat gardurile de la marginea terenului, înaintea partidei, pentru a intra mai ușor pe gazon, dar forțele de ordine s-au dispus strategic și nu i-au lăsat să pătrundă pe gazon. Au fost tensiuni și s-au folosit și gaze lacrimogene, dar suporterii furioși nu au izbutit să-și ducă amenințarea până la sfârșit.

În apropierea tunelului, suporterii au aruncat cu obiecte în jucători, i-au scuipat, i-au înjurat, i-au huiduit și le-au strigat: „Rușine, rușine, rușine să vă fie!”.

Și în timpul partidei au fost probleme. Suporterii au aruncat cu torțe pe teren, iar câteva dintre proiectile au ajuns chiar în stradă. Au filmat spectacolul și l-au urcat pe internet pentru ca oamenii să vadă spectacolul din stadion.

Au fost ceva tensiuni și înaintea partidei. Mai mulți jandarmi au luat cu forța de pe stradă doi suporteri dinamoviști care aveau chef de scandal.

Urmăriți Impact.ro și pe