Temperaturile ridicate alungă turiștii din județul Hunedoara. Număr redus de persoane prezente în stațiunile montane

Elena Avramescu 04.01.2022, 12:38
Temperaturile ridicate alungă turiștii din județul Hunedoara. Număr redus de persoane prezente în stațiunile montane

De ceva timp nu a mai nins deloc în zonele alpine, astfel că temperaturile mai ridicate afectează extrem de mult turismul în staţiunile montane din judeţul Hunedoara. Din cauza lipsei zăpezii, numărul turiştilor care ajung în staţiunile montane din judeţul Hunedoara este îngrijorător de redus în această perioadă a începutului de an.

Temperaturile ridicate alungă turiștii din județul Hunedoara

Din această cauză, în stațiunea montană Parâng, autorităţile au decis ca unul dintre cele două scaune (TS 3), ce a fosy inaugurat în anul 2015, să funcţioneze numai în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, și doar între orele 10 şi 16. În schimb, telescaunul vechi va funcţiona zilnic, între orele 9:00 – 17:00, cu excepţia zilelor de joi când se va efectua revizia tehnică. Astfel că în zilele de revizie, accesul în zona alpină din Parâng se va face cu telescaunul TS -3.

În jur de 12.000 de turişti au ajuns în staţiunea din Valea Jiului în timpul sărbătorilor de iarnă, iar între 24 decembrie 2021 și 2 ianuarie 2022, încasările la transportul cu telescaunul au fost de 151.610 lei.

Temperaturile ridicate alunga turistii din judetul Hunedoara
Statiunea Parang

Numai staţiunea montană Straja a fost mai aglomerată odată cu deschiderea sezonului de iarnă, iar mai multe pârtii sunt acoperite cu zăpadă artificială, de aceea turiştii pot schia în acest loc fără probleme. În decursul zilei de marţi, 4 ianuarie 2022, câteva sute de oameni se aflau pe pârtiile din Straja.

Temperaturile ridicate, precum şi insuficienţa zăpezii au afectat extrem de mult turismul în zonele montane Râuşor din Retezat şi Pasul Vâlcan, acolo unde sunt amenajate pârtii de schi. În timpul săptămânii, numărul celor care ajung aici este îngrijorător de redus.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...