Temperaturi de aproape 50 de grade în Canada, peste 200 de oameni au murit deja. ”Țările trebuie să înceapă să acționeze”

Ioana Bucur, George Capoeanu 30.06.2021, 17:18
Temperaturi de aproape 50 de grade în Canada, peste 200 de oameni au murit deja. ”Țările trebuie să înceapă să acționeze”

Valul istoric de caniculă ce a lovit Canada a cauzat deja peste 200 de decese în țara din America de Nord. În contextul în care termometrele arată aproape 50 de grade, autoritățile cer măsuri urgente.

Temperaturi de aproape 50 de grade în Canada

Temperaturi de 50 de grade în Canada, o premieră. În cele patru zile de la debutul valului istoric de caniculă, au fost raportate peste 230 de decese în British Colombia, au anunțat autoritățile locale. Lisa Lapointe, legistul șef al regiunii, a declarat că țara traversează „o perioadă fără precedent”, potrivit CNN.

„De la debutul valului de căldură, la sfârșitul săptămânii trecute, BC Coroners Service a înregistrat o creștere semnificativă a numărului de decese la care a contribuit căldura extremă”, a anunat Lisa Lapointe.

Într-o perioadă normală, serviciul de medicină legală primește, într-un interval de patru zile, în jur de 130 de decese. De vineri până luni, însă, s-au declarat cel puțin 233 de decese în plus, a precizat Lapointe, care a ținut să precizeze că „acest număr va crește pe msură ce datele vor fi actualizate”.

Temperaturi de aproape 50 de grade în Canada
Temperaturi de aproape 50 de grade în Canada

„Țările trebuie să înceapă să acționeze”

Temperaturile caniculare din Canada au atras atenția și experților ONU, organizație ce a transmis, pe Twitter, că „valul excepțional de căldură din Canada a depășit recordurile din toate timpurile, pentru a treia zi consecutivă”.

„Pentru a împiedica evenimentele meteorologice extreme să devină din ce în ce mai frecvente și mai puternice, țările trebuie să înceapă o decadă de #ClimateAction la #COP26 (conferința ONU privind schimbările climatice)”, a transmis ONU, într-un mesaj postat pe Twitter.

Potrivit Organizației Mondiale de Meteorologie, „Lytton, în Columbia Britanică, a doborât recordul de temperatură al Canadei pentru a treia zi consecutiv, pe 29 iunie, cu incredibila valoare de 49,5 grade Celsius. Valul de căldură are multiple efecte asupra sănătății, ecosistemelor și infrastructurii”.

Termometrele din Canada au ajuns, în a treia zi consecutivă de caniculă extremă, la valoarea de 49,5 grade Celsius. S-a întâmplat în Lytton, o localitate situată la nord-est de Vancouver, pe fondul valului de căldură din ultimele zile, a transmis miercuri AFP.

„La ora 16:20, staţia Lytton a înregistrat 49.5 grade, depăşind din nou recordurile zilnice şi istorice de temperatură, pentru a treia zi consecutiv”, a scris pe Twitter „Environment and Climate Change Canada (ECC)”.

Nici locuitorii din Vancouver nu au scăpat de temperaturile ridicate. Obișnuiți să își trăiască vara la cel mult 21 de grade Celsius, în ultimele zile, temperaturile au depăşit constant 30 de grade Celsius

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...