Temperatura la care trebuie să setezi frigiderul iarna. Așa vei reduce considerabil consumul de curent

Ioana Bucur 05.10.2022, 17:07
Temperatura la care trebuie să setezi frigiderul iarna. Așa vei reduce considerabil consumul de curent

Sunt câteva aparate ce nu pot lipsi din nicio bucătărie, chiar dacă funcționarea lor crește cu mult consumul de energie electrică, ceea ce înseamnă apoi facturi mai mari. Află care este temperatura la care trebuie să setezi frigiderul iarna. Cu toate că este unul dintre cei mai mari consumatori din locuință, vei fi plăcut surprins sau surprinsă de rezultatele acestui truc.

Cum poți reduce considerabil consumul de curent

Electrocasnicele sunt esențiale în orice bucătărie. Dintre aceastea, cel mai mare consumator de energie electrică este frigiderul, fiind singurul ce trebuie ținut în priză în permanență. De fapt, în unele cazuri, el poate reprezenta până la o treime din consumul de electricitate al casei.

Există însă câteva trucuri și sfaturi ce te vor ajuta să economisești cât mai mult la factura de curent.

În primul rând, atunci când cumpărați un frigider nou, trebuie să vă uitați la eficiența energetică a acestuia, deoarece există unele modele care au un raport bun între preț și consumul de curent, ceea ce pe termen lung este mult mai profitabil.

În cazul aparatelor pe care le ai deja în casă, sfatul specialiștilor este să eviți formarea stratului de gheață de pe pereții din interiorul congelatorului, deoarece acest lucru obligă motorul să lucreze mai mult și, prin urmare, frigiderul va consuma mai multă energie.

Temperatura la care trebuie sa setezi frigiderul iarna. Asa vei reduce considerabil consumul de curent

Temperatura la care trebuie să setezi frigiderul

Acest lucru este indicat de Organizația Consumatorilor și Utilizatorilor (OCU), care explică că doar trei milimetri de îngheț pe pereții dispozitivului cresc consumul cu 30%.

OCU a dat câteva sfaturi pentru a preveni formarea înghețului în aparat, inclusiv temperatura la care trebuie să setezi frigiderul iarna:

  • Deschideți ușa frigiderul de cât mai puține ori, deoarece cu cât intră mai mult aer din exterior, cu atât este mai probabil ca umezeala să ajungă pe pereți, să se condenseze și să formeze gheață.
  • Închideți ușa corect. Dacă benzile de cauciuc sunt deteriorate, acestea nu se vor închide etanș, permițând aerului să se scurgă și să se formeze plăci de gheață.
  • Păstrați temperatura frigiderului la 5ºC și congelatorului la -18ºC.
  • Lăsați aerul să circule în spatele dispozitivului: nu-l lipiți complet de perete, astfel încât motorul să aibă ventilație.
  • Nu puneți alimente fierbinți în frigider: este mai bine să așteptați să se răcească înainte de a le pune, deoarece evaporarea lichidelor din cauza căldurii ar crea mai multă gheață.
  • Așezați frigiderul departe de surse de căldură, cum ar fi un cuptor, un calorifer sau un loc însorit.
Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...