Temperatura apei Mării Negre pentru perioada 26 iulie – 1 august în Mamaia, Vama Veche, Costinești sau Eforie

Daria Petrescu, Anca Manolica 26.07.2021, 08:52
Temperatura apei Mării Negre pentru perioada 26 iulie – 1 august în Mamaia, Vama Veche, Costinești sau Eforie

Ne aflăm în plin sezon estival, așa că, majoritatea turiștilor aleg să petreacă vacanța la malul mării, în ciuda aglomerației pe care o găsesc în mai toate stațiunile. Odată cu relaxarea restricțiilor cauzate de pandemia de coronavirus, iubitorii de plajă și apă au ales să se relaxeze pe litoral. În cazul în care vreți să plecați spre mare în această săptămână, iată care este temperatura apei Mării Negre pentru perioada 26 iulie – 1 august în Mamaia, Vama Veche, Costinești sau Eforie.

Temperatura apei Mării Negre pentru perioada 26 iulie – 1 august în principalele stațiuni de pe litoral

luni 26 iulie – temperatura apei mării la Costinești este de 27.0°C

marți 27 iulie – temperatura apei mării la Mamaia este de 27.00 C

miercuri 28 iulie – temperatura apei mării la Costinești este de 27°C

joi 29 iulie – temperatura apei mării la Eforie  este de 27.0°C

vineri 30 iulie – temperatura apei mării la Costinești este de 27.6°C

sâmbătă  31 iulie – temperatura apei mării la Vama Veche este de 26°C

duminică 1 august – temperatura apei mării la Costinești este de 28°C.

Principalele stațiuni de pe litoralul românesc

De asemenea, trebuie să știți că umiditatea nu este prea ridicată. Este așadar luna  potrivită să vă petreceți vacanța la malul mării.

Vara aceasta, mii de turiși au ales să își petreacă zilele pe litoral, mai ales după ce au fost ridicate restricțiile cauzate de pandemia de coronavirus.

Una dintre cele mai cunoscute stațiuni de pe litoralul românesc, este Mamaia. Tinerii sun dornici să piardă nopțile la malul mării în această stațiune, deoarece are viață de noapte.

Lângă lacul Techirghiol se află stațiunea Eforie, cea în care domnește liniștea. Eforie se împarte în cele două stațiuni: Eforie Nord și Eforie Sud. Familiile cu copii aleg de obicei aceste stațiuni, deoarece sunt puțin mai izolate și mai liniștite decât Mamaia.

Stațiunile Costinești și Vama Veche

Cei care au buget redus, aleg stațiunea Costinești. Tinerii studenți fiind atrași de aceasta, pentru a se distra și pentru a avea o vacanță reușită.

Populară printre tineri este și stațiunea Vama Veche. Aceasta se află aproape de granița cu Bulgaria și mereu foarte aglomerată. Indiferent de vreme, în această stațiune distracția este în toi în permanență, fiind vizitată de turiști români și străini.

Turiștii trebuie să ia în considerare măsurile anti-COVID

Turiştii care vor ajunge pe litoral în această vară şi administratorii plajelor de la Marea Neagră trebuie să respecte mai multe reguli anti-COVID de distanţare şi igienă, conform unui ordin publicat în Monitorul Oficial. În continuare, trebuie să existe o distanțare social atât pe plajă, cât și în spațiile comerciale. De asemenea, trebuie să existe și o distanță considerabilă între șeslonguri, mai ales între persoanele care nu fac parte din aceeași familie.

Regulament Plaja Vadu

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a transmis un comunicat de presă, în care sunt prezicate regulile pe care turiștii trebuie să le respecte. În vecinătatea plajei Corbu au fost amplasate şase panouri de informare şi trei bariere în zona economică a RBDD.

– Barierele s-au amplasat pe trei dintre cele cinci drumuri identificate în zonă

– pe limita proprietăţilor, la fiecare barieră, s-au instalat panouri de informare prin care turişti. Aceștia sunt informați înştiinţaţi în legătură cu obligativitatea achiziţionării permiselor de acces. Atât pentru vehicule cât și pentru turiști.

-de asemenea, pe panouri este precizat interzicerea accesului autovehiculelor pe suprafaţa plajei.
– Pentru parcarea autoturismelor, Primăria Corbu a amenajat trei parcări

-o parcare este amplasată în perimetrul primăriei iar alte două pe propretate privată

– Accesul autoturismelor în perimetrul RBDD se face doar în baza permisului eliberat de ARBDD

 

Urmăriți Impact.ro și pe