Televiziunea din România cel mai greu atinsă de Covid-19. Decizia pe care a luat-o conducerea postului

Redacția IMPACT 20.02.2021, 17:24
Televiziunea din România cel mai greu atinsă de Covid-19. Decizia pe care a luat-o conducerea postului

205 de cazuri confirmate pozitiv au fost depistate în cadrul echipei TVR, de la debutul pandemiei până în prezent. 

Televiziunea din România cel mai greu atinsă de Covid-19

La aproape un an de la declanșarea epidemiei de coronavirus în țara noastră, doar 205 de persoane din TVR au fost confirmate cu infecția COVID-19. Potrivit unui mesaj intern al TVR,  170 dintre acestea au fost depistate în București, iar 35 la Studiourile Teritoriale. 

Vă informăm că de la începutul pandemiei şi până în prezent, 205 de persoane din Televiziunea Publică au fost depistate pozitiv la testul COVID-19 – (170 în București și 35 la Studiourile Teritoriale). Potrivit procedurilor, a fost anunţat medicul de familie şi Cabinetul Medical al instituţiei care au luat măsurile necesare„, scriu reprezentanții TVR într-un mesaj destinat angajaților, obținut de Paginademedia.ro.

Persoanele confirmate au avut 362 de contacți apropiaţi, potrivit mesajului intern. „Revenim către dumneavoastră cu rugămintea să respectați în continuare regulile de protecție, pentru a vă proteja, dar și pentru protecția celor din jurul vostru„, adaugă TVR.

Apelul rămâne valabil şi pentru colegii care au primit deja prima doză de vaccin anti-COVID. La recomandarea medicilor, regulile de protecţie trebuie menținute şi respectate în condițiile în care numărul maxim de anticorpi apare la o săptămână după cea de-a doua doză de vaccin”, continuă mesajul.

Decizia pe care a luat-o conducerea postului

Televiziunea Română a fost transparentă cu urmăritorii săi, încă de la începutul pandemiei. Postul a făcut public primul caz de Covid-19 din instituție în luna iulie – un angajat de la Departamentul Știri, din zona tehnică. Compania a anunțat atunci testarea fiecărui angajat ce a avut contact cu persoana infectată.

În luna octombrie 2020, însă, numărul infecțiilor a crescut drastic. La acel moment, Mădălina Rădulescu, șefa știrilor din TVR, declara: „Redacția este diferit organizată acum, față de cum era în starea de urgență. Dacă atunci era un program de o zi lucrată și una liberă, acum sunt aproximativ cinci zile lucrate (una după alta) și 2-3 libere.”

Am avut în această perioadă 8 echipe (reporter, cameraman și șofer) în două ture, care nu au intrat deloc în redacție. Au avut camere separate în TVR și nu au luat contact cu nimeni din redacție. De altfel, aceștia nici acum nu intră în contact cu colegii în redacție„, a adăugat Mădălina Rădulescu, pentru Paginademedia.ro.

TVR încurajează angajații să rămână acasă, în cazul în care prezintă simptome specifice infecției cu virusul SARS-CoV-2, și să anunțe medicul de familie și superiorul ierarhic: „De asemenea, în cazul în care prezentați simptome specifice infecției cu SARS CoV-2 (creşterea temperaturii peste 37.3, frison, astenie, tușe uscată, pierderea bruscă a gustului şi mirosului), vă rugăm rămâneţi acasă şi anunțați imediat medicul de familie și superiorul ierarhic„, potrivit mesajului.

Ionuț Dolănescu, dezvăluiri cutremurătoare despre ultimele clipe ale tatălui său
Urmăriți Impact.ro și pe