Televiziunea din România care a luat fața Antena 1 și Pro TV. Premiera pe care o anunță, va fi o experiență la alt nivel

Iancu Andreea 14.09.2021, 22:01
Televiziunea din România care a luat fața Antena 1 și Pro TV. Premiera pe care o anunță, va fi o experiență la alt nivel

O veste importantă pentru telespectatori a fost anunțată de o televiziune din România care pare să fi întrecut Antena 1 și Pro TV, două dintre numele grele printre posturile TV. Această nouă mutare ar urma să fie o premieră pentru televiziunea din România, în general, însă schimbările pregătite ar putea să nu fie deocamdată experimentate la nivelul așteptat.

Care este televiziunea din România care a întrecut Antena 1 și Pro TV

Anunțul neașteptat al unui post de televiziune revoluționează modul în care vor fi emise de acum încolo canalele TV. Astfel, televiziunea Travel Mix 4K va suferi o transformare în următoare perioadă. Reprezentanții postului au anunțat că acesta se transformă în post de teleshopping și își schimbă numele. Pe de altă parte, în contextul în care telespectatorii își doresc imagini calitative și programe care să se alinieze standardelor tehnologice actuale, compania, care mai deține o licență și pe numele Travel Mix, pregătește introducerea inclusiv a programelor 8K.

Astăzi, în cadrul Consiliului Național al Audiovizualului, au fost aprobate modificările solicitate de către proprietarii celor două posturi TV. Astfel, Travel Mix 4K va deveni Shop on TV HD/4K. Practic, se va face trecerea de la postul de turism, care prezenta în general diferite destinații din lume, la un canal de teleshopping. Rămâne de văzut dacă decizia este una inspirată, care să aducă mai mulți telespectatori în fața micilor ecrane.

Televiziunea care a anunțat o premieră în România
Travel Mix, postul TV care ar putea emite în format Ultra-HD 8K

Postul va emite 4K dar și 8K, o premieră pentru România

Calitatea de emisie a televiziunilor din România s-a schimbat în urmă cu doar câțiva ani. Treptat, Antena 1 și Pro TV, două dintre cele mai urmărite posturi, au trecut la programe HD. Digi 4K a fost însă prima televiziune Ultra HD din România, care a început să emită în data de 25 noiembrie 2018. Ulterior, si alte televiziuni, în special programele de sport s-au aliniat cerințelor telespectatorilor și au oferit imagini mult mai clare și un sunet cu mult îmbunătățit. Acum, Travel Mix ar urma să revoluționeze transmisiunile TV, postul urmând să emită în format 4K și 8K, după aprobarea primită din partea CNA.

Astfel, Travel Mix ar urma să fie primul post cu conținut 8K de la noi din țară. În ciuda faptului că televiziunea ar putea avea capacitatea de a transmite imagini și sunet la calitate înaltă, acest timp de programe, 8K, ar putea întârzia în România. Motivul principal este legat de numărul mult prea mic al televizoarelor care suportă formatul Ultra-HD 8K. Dincolo de posibilitățile românilor, nici distribuitorii de cablu nu sunt pregătiți pentru o astfel de schimbare.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...