Teletrans S.A., rezultate foarte bune în primul semestru al acestui an. Cum plănuiește compania să-și dezvolte serviciile

Stan Filon 03.09.2020, 11:06
Teletrans S.A., rezultate foarte bune în primul semestru al acestui an. Cum plănuiește compania să-și dezvolte serviciile

Compania de stat Teletrans S.A a reușit să facă profit, în plină pandemie de coronavirus! Compania care a fost înființată în cadrul Transelectrica a încheiat anul 2019 cu datorii consistente, dar în primul semestru din 2020 a reușit să facă profit.

Compania de stat Teletrans S.A. a trecut de la pierderi, la profit

Potrivit unui comunicat emis de compania de stat din domeniul telecomunicațiilor, aceasta a avut un profit net în valoare de 309.848 lei, cu un EBITDA 6.05. În aceeași perioadă din 2019, societatea înregistra o pierdere de nu mai puțin de 442.960 lei.

Compania Teletrans S.A. se anunță așadar a fi unul dintre principalii jucători de pe piața IT, derulând activități de prestare a serviciilor specifice de telecomunicații, informatică de proces și informatică managerială. Clientul principal este C.N.T.E.E. Transelectrica S.A, dar compania mai are și alți parteneri de afaceri de pe piața liberă de telecomunicații și vrea să se extindă.

Compania de stat Teletrans S.A. a trecut de la pierderi, la profit
Compania de stat Teletrans S.A. a trecut de la pierderi, la profit

Noul management a diminuat considerabil cheltuielile

Dar cum a trecut Teletrans de la pierderi, la profit? Ei bine, ”de vină” este noua conducere, care a decis diminuarea masivă a cheltuielilor, acestea fiind reduse cu 797.076 lei față de aceeași perioadă a anului 2019. În primul semestru din 2020, Teletrans  S.A. a păstrat liniile de business consacrate: servicii specifice de telecomunicații, informatică de proces și informatică managerială. Astfel, optimizând costurile și cheltuielile, firma a obținut venituri în valoare de 17.055.734 lei!

„În același timp, în vederea diversificării activității și de creștere a veniturilor,  analizăm includerea de noi servicii în portofoliul companiei. Dezvoltarea portofoliului de servicii se va realiza atât în manieră reactivă, pe bază solicitărilor clientului, dar și proactivă, prin adaptarea constantă a pachetului de servicii oferite la evoluțiile tehnologice și la dinamica pieței.

Totodată, chiar dacă rezultatele obținute de Teletrans S.A. în primul semestru au fost foarte bune, demersurile în scopul creșterii profitabilității vor continua cu reorganizarea departamentelor suport  în vederea creării unei structuri mai suple și mai eficiente în gestionarea proceselor pre și post vânzare”, a anunțat Dragoș Roibu, director general al Teletrans S.A.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...