Telefonul cu o funcție minune. Ce face, de fapt, butonul de pe spatele iPhone

Cristian Cojocaru 02.03.2021, 13:26
Telefonul cu o funcție minune. Ce face, de fapt, butonul de pe spatele iPhone

Posesorii de iPhone pot observa că telefonul vine acum cu o funcție minune. Puțini sunt cei care știu că acum, logo-ul Apple de pe spatele telefonului poate avea mai multe funcții, lucru care aduce utilizatorilor mai multe facilități.

Telefonul vine acum cu o funcție minune

Telefonul de la Apple, este unul dintre cele mai vândute terminale din întreaga lume. Sistemul de operare se îmbină perfect cu partea hardware, oferind o fiabilitate de invidiat, foarte multe funcții dar și o securitate impenetrabilă. Deși mulți dețin un iPhone, foarte puțini dintre aceștia știu să îl și folosească la o capacitate maximă.

Ultima versiune a sistemului de operare, iOS 14 vine cu câteva funcții noi pe care mulți utilizatori nu le-au descoperit încă.  Cu ajutorul unei noi funcții, telefonul poate fi controlat de pe spatele acestuia. Pentru a putea activa această funcție, tot ceea ce trebuie să facă utilizatorii este să intre în setările telefonului, iar în meniul de accesibilitate să acceseze funcția ”touch”. Se derulează meniul în partea de jos până se ajunge la funcția ”back tap”, care trebuie activată.

Astfel, logo-ul de pe spatele telefonului este activat și îndeplinește mai multe funcții la atingere. Printre acestea, se poate revine la meniul principal printr-o dublă atingere a logo-ului Apple, se poate activa Siri sau chiar face o poză. Cu atât mai mult, utilizatorii de iPhone pot selecta mai multe funcții care să fie îndeplinite la atingerea logo-ului. La o atingere triplă, ecranul iPhone-ului se va stinge.

Puțini utilizatori de iPhone știu de ce în fiecare reclamă de prezentare apare aceeași oră
Puțini utilizatori de iPhone știu de ce în fiecare reclamă de prezentare apare aceeași oră

Vânzări record înregistrate la Apple

Indiferent dacă utilizatorul folosește o carcasă sau nu, funcționabilitatea logo-ului nu va fi afectată. Din nefericire pentru cei care dețin un model de iPhone mai vechi, această funcție nu va putea fi activată, fiind vorba de tehnologie mai veche. Un alt lucru care nu este știut de către o mare parte dintre utilizatorii de iPhone este faptul că tot ceea ce se vorbește cu Siri, este stocat și analizat în mod anonim în serverele companiei pentru o perioadă de doi ani. Scopul acestor acțiuni este de a optimiza aplicația.

Nu mulți au observat încă un detaliu care apare în fiecare reclamă Apple. În imaginile cu telefoanele iPhone este afișată de fiecare dată ora 9:41 AM. Explicația constă în faptul că aceea este ora la care Steve Jobs a lansat primul telefon, în anul 2007. Atunci când Steve Jobs a văzut primul prototip de iPod, acesta l-a arunca într-un acvariu cu apă. Motivul care aparent era de neînțeles constă în faptul că a vrut să arate dezvoltatorilor că bulele de aer care ies la suprafață demonstrează că există spații goale, astfel că tehnologia mai poate fi compactată.

În anul 2011, luna octombrie, Apple a reușit recordul de a vinde un milion de telefoane în doar 24 de ore. În categoria curiozităților despre Apple, nu mulți sunt cei care știu că bateria unui MacBook este realizată dintr-un material anti-glonț. Un alt lucru neștiut este faptul că în anul 1986, Apple a lansat o linie de îmbrăcăminte, iar 60% dintre aplicațiile din AppStore nu au fost niciodată descărcate. Ciudat sau nu, însă aproximativ 85% dintre utilizatorii de iPhone nu au folosit niciodată serviciile Siri, conform stiridinlume.ro

Urmăriți Impact.ro și pe