Bucureștiul anului 2019 te surprinde prin diversitate. Și nu din cauza contrastului dintre atmosfera interbelică, creată de clădirile vechi, boeme și blocurile ceaușiste. Nu, orașul devine pestriț din cauza unor construcții considerate de locuitorii metropolei cu adevărat inutile.
Jurnaliștii cotidianului „Libertatea” au pus cap la cap informațiile despre astfel de construcții nefolositoare sau ciudate. Acestea decorează un oraș cu un buget anual total de două miliarde de euro, cât însumează bugetele Primăriei Generale și ale celor de sector.
Fotografia care a fost distribuită de mii de ori pe rețelele de socializare la sfârșit de aprilie prezintă trei rânduri de borduri care înconjoară o mică esplanadă. Se află pe bulevardul Cantermir, din sectorul 4. Glumele pe această temă au fost atât de numeroase încât ar putea forma o broșură. Cert e că rândurile de borduri, din materiale diferite, separă de carosabil… un canal.
„Atracție turistică”, așa numesc mulți locuitori din sectorul 4 fântâna arteziană care a fost construită pe bulevardul Constantin Brâncoveanu. Scopul acesteia ar fi să separe sensurile de circulație. Și le separă, dar nimeni nu a înțeles care e scopul fântânilor. Apa este ținută tot timpul la nivelul cel mai scăzut. În caz contrar, ar stropi mașinile care trec prin imediata apropiere.
Următorul punct de atracție din Capitală: intersecţia bulevardului Constantin Brâncoveanu cu strada Niţu Vasile, tot din sectorul 4. Acolo, maşinile care virează la dreapta spre o parcare trebuie să circule, apoi, obligatoriu înainte. Prezența acestor indicatoare care provoacă multă confuzie rămâne un mister.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]Unele administrații locale au decis de ceva vreme să renunțe la corcoduși, tei, duzi sau plopi așa că au ales alte specii. Cum ar fi platanii, preferați în Sectorul 3.
Pe bulevardul Nicolae Grigorescu au fost plantaţi unul lângă altul zeci de puieţi de platan pe câte două rânduri.
Așa s-a ajuns ca 4-6 copăcei să împartă un metru pătrat. Unii puieți s-au uscat, având în vedere condițiile în care au fost îngrijiți.
De aproximativ doi ani, tramvaiul numărul 5 nu mai circulă pe bulevardul Barbu Văcărescu din sectorul 2. Pe această rută spre Băneasa circulă autobuzele 605.
Cu toate acestea, staţiile au început să fie reabilitate în ultima lună, anunță jurnaliștii Libertatea.
Lucrările sunt surprinzătoare, având în vedere că liniile sunt distruse de foarte multă vreme.
În orice caz, muncitorii își vor continua treaba: vor schimba bordurile care înconjoară refugiile și vor turna asfalt pentru a nivela platforma. La fel de clar este că nimeni nu are ce să caute pe respectivele refugii, în absența unui tramvai.
Din octombrie 2017, lângă Parcul Circului şi clădirea în care funcționează Circul Metropolitan, a fost inaugurat un ansamblu de statui dedicat prinţului Rainier al III-lea de Monaco.
Lucrarea din sectorul 2 a costat peste două milioane de euro, potrivit Libertatea. Problema este că acest ansamblu a acoperit peste 20 de locuri de parcare. Astfel, zona a devenit și mai sufocată, având în vedere că în zonă se află multe blocuri iar locurile pentru mașini sunt insuficiente.
O altă construcție care sperie, uneori, trecătorii, este „naiul cu flori” de pe bulevardul Unirii, în sectorul 4. Acesta se află lângă celebrul centru comercial Unirii.
Ar fi trebuit să fie o combinaţie atrăgătoare de artă şi plante. Neîngrijit, „naiul” a ajuns în paragină. Florile fie s-au uscat, fie au fost furate cu tot cu ghivece.
De multe ori, pietonii care circulă pe sub un fragment suspendat al monumentului, privesc uimiți sau speriați spre construcție.