Taxe și impozite 2021. Ce urmează să se întâmple. Acum totul e clar

Ana Anitoiu 30.10.2020, 14:18
Taxe și impozite 2021. Ce urmează să se întâmple. Acum totul e clar

Prim-ministrul Ludovic Orban a anunțat, vineri, ce urmează să se întâmple cu taxele și impozitele, în România, în anul 2021.

Ce se va întâmpla cu taxele și impozitele, în anul 2021

Ludovic Orban a dezvăluit ce se va întâmpla cu taxele și impozitele, în anul 2021. El a făcut declarația după ce partidele de stânga au spus că bugetul pentru anul următor nu este făcut public de Guvern, pentru că ar include prevederi pentru creșterea acestora.

Prim-ministrul a spus că nu vor crește taxele și impozitele și că obiectivul Guvernului este acela de a relansa economia țării.

”Nu vom crește taxe și impozite. Văd lansate năzdrăvănii fără susținere. Noi susținem cota unică de impozitare. O creștere de taxe și impozite ar fi împotriva obiectivului fundamental al guvernului, de a relansa economia. Nu poți pune bariere fiscale”, a declarat premierul Ludovic Orban, într-o conferință de presă.

Totodată, Ludovic Orban a anunțat că programul PNL prevede lansarea unui ”sistem întreg de susținere a investițiilor private”.

Ce se va intampla cu taxele si impozitele in anul 2021
Bani

În plus, Ludovic Orban a spus, joi, că obiectivul Guvernului este adoptarea, până la data de 31 decembrie, a bugetului de stat și a legii bugetului asigurărilor sociale de stat.

De asemenea, prim-ministrul a spus că Guvernul intenționează să combată pandemia de coronavirus asigurând, în acelaşi timp, funcţionarea economiei țării, cât mai aproape de normalitate.

Ce a anunțat Florin Cîțu despre creșterea taxelor și impozitelor, în România

De asemenea, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a declarat recent că taxele nu vor crește, până la finalul acestui an, și nici în primele luni ale anului 2021. El a spus că nu este nevoie ca taxele și impozitele să fie majorate, pentru că există deja soluții de finanțare a cheltuielilor necesare țării, în această perioadă.

”Nu creştem taxele. Am spus: nu vom creşte taxele în această perioadă şi nici în viitor. Nu este un moment pentru a creşte taxele. Noi credem într-o economie liberală, cu impozite mici, puţine, dar pe care le plăteşte toată lumea. Trebuie să aveţi încredere!

Din poziţia de ministru al Finanţelor vă spun că nu vor creşte taxele nici până la finalul acestui an, nici anul următor. Avem deja soluţii de finanţare pentru acest an şi sunt pregătite soluţii de finanţare pentru anul viitor pentru a finanţa toate cheltuielile de care avem nevoie în această perioadă dificilă”, a anunțat Florin Cîțu, într-un videoclip publicat pe Facebook.

Ministrul de Finanțe a vorbit și despre posibilitatea reducerii dobânzilor. Florin Cîțu a spus că România are un atu față de multe alte țări din regiune, în contextul crizei generate de pandemia de coronavirus.

”România are un atu faţă de multe alte ţări din regiune. Mai este loc ca politica monetară să vină, să susţină din spate. Mai este loc ca dobânzile să scadă, mai este loc ca rezervele minime obligatorii să scadă. De acolo putem să mai dăm încă un impuls economiei – politica fiscală care merge, dar nu mai are la fel de mult loc, spaţiu, vor să fie împinse şi de politica monetară. În alte ţări din Uniunea Europeană deja dobânzile sunt la zero şi nu mai este loc sau sunt chiar negative. Aici mai este loc să coborâm dobânda şi să impulsionăm economia şi în perioada următoare”, a spus Florin Cîțu, la B1TV.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...