Tătărușanu mai bun ca Oblak! Duelul granzilor din Champions League!

Costin Voicu 25.11.2021, 17:40
Tătărușanu mai bun ca Oblak! Duelul granzilor din Champions League!

Echipa madrilenă Atletico Madrid și cea milaneză AC Milan s-au întâlnit în penultima etapă a grupelor Champions League, meciul fiind câștigat de italieni cu scorul de 0-1. Portarul român a dat dovadă de profesionalism având câteva intervenții spectaculoase în super meciul grupei UEFA.

Milan în Champions League

Echipa milanezâ condusă de antrenorul Stefano Pioli, a disputat partida importantă împotriva celor de la Atletico Madrid pe stadionul spaniol Wanda Metropolitano din Madrid. După egalul cu FC Porto în meciul anterior al grupei, de data această, italienii au făcut o figura frumoasă. Messias Junior a înscris unicul gol al meciului în minutul 87, astfel trimițând echipa pe locul 3  în grupă. Liverpool conduce detașat grupa cu maxim de puncte după cinci etape, 15. Locul 2 este ocupat de FC Porto cu 5 puncte, un punct mai mult decât Milan și Atletico Madrid. Bătălia pentru calificare nu se oprește aici, cele trei echipe încercând să obțină locul mult dorit în etapă superioară.

Apară Tătărușanu!

După meciul celor două echipe, portarul român a primit laude din partea tabloidelor italiene pentru frumoasă reprezentație. Transferat la finalul anului 2020 de la echipa franceză Lyon, Ciprian Tătărușanu a jucat în nouă partide în acest sezon, șase în serie A și trei în UEFA Champions League. Cei de la sempremilan.com i-au acordat nota 6.5 jucătorului român, menționând că nu a fost nevoit să salveze prea multe mingii:

„În mod surprinzător nu a fost inclus în multe acțiuni, ținând cont că Milan a dominat întâlnirea și și-a făcut câteva ocazii. A reușit o intervenție extrem de bună din reflex devreme în meci, totuși, și câteva stopuri bune!”, declara site-ul internațional despre goalkeeper.

Alt site italian, tuttomercatoweb i-a acordat notă șapte lui Tătărușanu, în timp ce Oblak a primit notă șase.

Se întoarce pe bancă?

Zvonurile în ceea ce privește revenirea în primul 11 a portarului Mike Maignan, par să se adeverească. Potrivit surselor acesta este din ce în ce mai aproape de a se reîntoarce pe teren, astfel că Ciprian Tătărușanu va trece pe postul de rezervă.

„Ultimul meci că titular? Revenirea lui Maignan este aproape, iar seară horror a lui Florenzi e în urmă noastră. Atent, fără capodopere la ocaziile repetate”, menționează sursă citată.

Meciul bun făcut de portarul român îi conferă încredere și îl face mândru pe antrenorul Italian Stefano Pioli, oferind șansă echipei să facă o figura frumoasă mai departe în grupele UEFA.

Cei de la Calcio Mercato l-au oferit notă 6.5, față de notă 6 primită de Oblak, lăudându-i intervențiile decisive în meciul contra echipei madrilene, Atletico Madrid:

„A răspuns cu mare personalitate la eroarea decisivă a lui Florenzi. Arată încredere cu fiecare intervenție, perfect la ocaziile lui Lemar și De Paul”.

Ac Milan ocupă locul 2 în campionatul Italian la egal de puncte cu echipa de pe primul loc, Napoli. În următorul meci contra echipei Sassuolo, aceștia speră să obțină o victorie și să treacă pe locul întâi. Grație portarului român, Milan este mai aproape de cucerirea unei noi cupe!

 

 

Urmăriți Impact.ro și pe