EXCLUSIV

Tatăl Mihaelei Buzărnescu, despre cum a început sportiva să îndrăgească tenisul. „Avea cam cinci ani” EXCLUSIV

Ana Maria Păsat 02.07.2022, 20:42

Mihai Buzărnescu a vorbit pentru Impact.ro despre ghinionul pe care fiica lui l-a avut cu trei săptămâni înaintea turneului de la Wimbledon, când s-a accidentat la genunchi, după ce a alunecat. De asemenea, tatăl Mihaelei ne-a povestit despre cum a început sportiva să îndrăgească tenisul.

Mihaela Buzărnescu, la tratament înainte de Wimbledon

Tatăl Mihaelei Buzărnescu ne-a vorbit despre ghinionul pe care aceasta l-a avut cu trei săptămâni înaintea turneului de la Wimbledon, când s-a accidentat la genunchi, după ce a alunecat. Românca a apelat la injecții pentru a gestiona durerea provocată de fisură pe menisc și pe ligamentele colaterale.

„Recuperată complet nu e. Atunci când apare o afecțiune e mai greu, dar e mai bine ca înainte, dovadă și meciul de aseară, de la Wimbledon, chiar dacă l-a pierdut. După o operație, o accidentare, urmată de tratament, nu mai ești întreg.

Psihic se simte foarte bine, păcat că nu o lasă accidentările. Acum trei săptămâni, când era pe val, a alunecat la o fază, și de acolo iar tatament, RMN. A venit noaptea, că a avut avionul întârziere, iar apoi a mers direct la RMN.

A urmat iar o recuperare, înainte de Wimbledon. Va participa săptămâna viitoare, la un turneu la Stockolm. Apoi vom vedea cum se simte cu genunchiul. A avut probleme și la genunchi, cot, umăr, și cu spatele. Asta e, în orice sport de performanță, apar și situații de genul acesta”, a declarat Mihai Buzărnescu pentru Impact.ro.

Tatăl Mihaelei Buzărnescu, deranjat de asocierea fiicei sale cu fotbalistul Mario Dulca
Tatăl Mihaelei Buzărnescu, deranjat de asocierea fiicei sale cu fotbalistul Mario Dulca

„Ambițioasă încă de mică”

Mihai Buzărnescu o descrie pe fiica sa ca fiind extrem de ”ambițioasă, încă de mică”.

”Văzând rachetele în casă, la vârsta de cinci ani, ea și-a dorit să meargă la tenis. Și i-a plăcut. Dacă nu-i plăcea, degeaba am fi vrut noi să facă acest sport. Până la zece ani, nu se putea spune dacă avea valoare sau nu.

Dar înaintând în vârstă, a început să se vadă. Se bucura mult la fiecare victorie și era foarte supărată la înfrângeri. La un meci dai cam 60 la sută din ceea ce faci la un antrenament. Mihaela a muncit enorm, a fost campioană europeană de junioare. Accidentările au împiedicat-o să arate tot ceea ce poate”, ne-a mai spus tatăl sportivei.

Urmăriți Impact.ro și pe