EXCLUSIV

Tatăl lui George Simion de la AUR, condamnat penal pentru că a bătut cinci polițiști. Dezvăluire marca Impact.ro. DOCUMENTE EXCLUSIVE

Cristian Botez 21.10.2021, 20:47

George Simion, președintele AUR și deputat în Parlamentul României, a reușit ani de zile să țină ascuns un secret despre familia sa. Mai exact, despre tatăl său, Constantin Simion.

Nicio vorbă despre familie

La orice căutare pe internet despre viața personală a liderului AUR sau despre familia lui, rezultatele acesteia includeau informații lapidare, minime. Practic, doar câteva scurte referiri la activitatea sa de debut ca activist civic. „George Simion s-a născut în data de 21 septembrie 1986, într-o familie din Focșani, județul Vrancea, acolo unde a copilărit. În prezent locuiește în București și este necăsătorit”, „A absolvit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr‟ din București în 2005. A urmat până în 2008 cursurile de licență ale Facultății de Administrație și Afaceri a Universității din București”.

Nici mama și nici tatăl acestuia nu au avut funcții publice, fiind niște oameni simpli și cu vieți cât se poate de obișnuite. ”Am 34 de ani, sunt necăsătorit, vreau să mă căsătoresc anul viitor. Mă bâlbâi pe politică pot să vorbesc ore întregi… Am o relație, sigur, iubesc o fată(…)Am o familie care m-a crescut, am o soră, mama și tata au tras din greu ca să ne crească. În anii 90, în care am făcut cu toții foamea și în care a fost prăpad, ai mei m-au crescut cum au putut!” (într-un interviu dat Adrianei Bahmuțeanu)”. Și cam atât.

Tatal lui George Simion de la AUR, condamnat penal pentru ca a batut cinci politisti
Tatal lui George Simion de la AUR, condamnat penal pentru ca a batut cinci politiști.

Polițiști bătuți în serie

Reporterul Impact.ro a intrat în posesia unor documente oficiale, din interiorul sistemului judiciar, care dezvăluie momente incredibile din biografia, nu neapărat a liderului AUR, dar într-o conexiune directă. Este vorba de o serie de incidente în care a fost implicat tatăl său, Constantin Simion, în vârstă de 61 de ani, cu câțiva ani în urmă.

Pe scurt tatăl lui George Simion, președintele AUR, a bătut cinci polițiști, la interval de câteva luni. Prima data, în ziua de 5 septembrie 2016, când a agresat doi polițiști de la Secția 11, a doua oară, când a bătut, pe 15 aprilie 2017, trei polițiști de la Secția 13. Iată faptele de vitejie, cu mențiunea că nu le vom cita pe toate în acest articol.

Plin de nervi că nu i se mai dă băutură

Iată cum a consemnat procurorul Silviu Ene, de la Parchetul de pe lângă judecătoria Scetorului 3, incidentul din 5 septembrie 2016: ”În jurul orelor 12.45, persoanele vătămate-agent șef adjunct A și agent principal B (toate numele din dosar nu vor fi publicate acum) din cadrul Secției 11 Poliție-Biroul Ordine Publică, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au fost solicitate de către Dispecerat să se deplaseze pe Aleea Râmnicu Vâlcea, nr. 3, în zona Pieței Albina din București, întrucât era reclamat faptul că la un bar o persoană a devenit reclacitrantă întrucât nu i se mai oferă băuturi alcoolice. După ce s-au deplasat la fața locului, au luat legătura cu C, o reprezentantă a barului care le-a spus (polițiștilor, n.r.) că o persoană de sex masculin în stare de ebrietate dorea să i se ofere băuturi alcoolice, însă nu a mai fost servită având în vedere starea acestuia. Deoarece bărbatul la care se făcea referire nu a fost găsit la fața locului, polițiștii au plecat din zonă și s-au întors după cinci minute când au fost informați că persoana reclamată a revenit la bar și face gălăgie întrucât dorea să consume băuturi alcoolice.

A lovit un agent în mașina Poliției

Organele de poliție s-au deplasat din nou la această adresă iar angajații localului l-au indicat pe Simion Constantin ( tatăl lui George Simion, n.r.), ca fiind cel care făcea scandal, astfel că inculpatul a ieșit împreună cu politiștii afară din bar și le-a dat de mai multe ori date inexacte referitoare la identitatea sa, motiv pentru care a fost invitat la sediul Secției 11 Poliție și a urcat de bună voie pe bancheta din spate a autospecialei condusă de  agentul de Poliție B, lângă A, ce se afla poziționat în spatele șoferului. Pe drumul către Secție inculpatul a devenit recalcitrant, adresând injurii și amenințări politiștilor și l-a lovit pe A, astfel că s-a procedat la încătușarea sa.

Polițistul lovit în mașină a mai luat un pumn în față la secție

Dupa ce a fost introdus în sediul Secției 11 Poliție (iar la un moment dat i-au fost scoase cătușele întrucât părea că se liniștise, Constantin Simion a lovit persoana vătămată, A, la nivelul tibiilor cu picioarele de mai multe ori, iar când acesta s-a dezechilibrat a lovit-o cu pumnul la nivelul feței, în arcada din partea dreapta, provocându-i o plagă deschisă, fapt în urma căruia A a necesitat un numar de 7-8 zile de ingrijiri medicale. În aceleași împrejurări, inculpatul a lovit cu picioarele în zona tibiilor, de mai multe ori și pe agentul B, având o atitudine turbulentă în continuare”.

L-a apucat pe agent de cămașă și i-a dat un cap în gură

Al doilea incident, din aprilie 2017 a fost descris într-o declarație a unui martor. Este vorba de incidentul în care Constantin Simion a snopit în bătaie doi polițiști de la Secția 13. Iată ce a relatat procurorilor martorul D: „Pe data de 15.04 2017 mă aflam în spatele blocului și am văzut inculpatul care venea dinspre Lidl înjurând și tipând. Înțelesesem că a avut o altercație cu o doamnă de la Lidl, aceasta sunând la Poliție, iar Poliția îl căuta printre blocuri, în zonă. L-au găsit și acesta a început să-i jignească pe polițiști. I-au cerut să se legitimeze, iar inculpatul a refuzat. Polițiștii au vrut să-l ia la Secție. Inculpatul a refuzat, l-a apucat pe unul din polițiști de cămașă și l-a lovit cu capul în față, iar pe celălalt l-a lovit în arcadă. Apoi, pe primul polițist l-a întins și l-a fixat pe capota mașinii de poliție. Precizez că polițiștii nu l-au lovit pe inculpat (Constantin Simion, tatăl liderului AUR, n.r.)”.

Declarația martorului a fost inclusă în rechizitoriul Parchetului de pe lângă judecătoria Sectorului 3, din dosarul 13950/301/2017. Facem precizarea că toate cele pe care le consemnăm au fost prezentate în ședință publică în sala de judecată, iar cauza a fost soluționată prin sentință definitivă și iervocabilă.

Constantin Simion – condamnat doar la amendă penală pentru bătăile în serie administrate polițiștilor

A urmat trimiterea în judecată a lui Constantin Simion, de către Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 3 București. Apoi, procesul, la Judecătoria Sectorului 3 București, termene, acte și documente depuse la dosar, audieri de martori, audierea inculpatului, duelul avocaților.

După ce s-a trecut prin toate etapele și instanțele, s-a dat soluția finală. Constantin Simion, tatăl lui George Simion, președintele Alianței pentru Unirea Românilor – AUR și deputat în Parlamentul României, acuzat de tuburarea ordinii și liniștii publice și ultraj, fiind condamnat la plata unei amenzi penale de 5.300 de lei.

Pe lângă acestea, Constantin Simion a fost obligat să achite unui polițist agresat daune morale 2000 de lei și altuia, 1000 de lei. Interesant este și faptul că fiica bătăușului, și sora liderului AUR, este judecătoare chiar la Judecătoria unde Constantin Simion a primit doar o amendă penală pentru bătăile în serie aplicate polițiștilor și pentru scandalurile create.

 „Constantin Simion? Îl știe tot cartierul! E scandalagiu! Îi place cu băutura!”

În încercarea de a obține o declarație, un punct de vedere în legătură cu faptele pe care le-a comis și pentru care a fost condamnat penal definitiv, reporterul Impact.ro a făcut investigațiile necesare care să-i confirme informațiile cuprinse în dosarul 13950/301/2017.

Astfel – și din acest moment semnatarul acestui articol își asumă relatarea la modul personal – am făcut câteva descinderi în zona în care Constantin Simion locuiește, respectiv Dristor, blocul în care acesta are apartamentul, în care stă cu soția sa, mama lui George Simion, liderul AUR și senator în Parlamentul României, fiind situat pe Aleea Râmnicu Vâlcea. Faptul că bărbatul care a bătut polițiști în serie este chiar tatăl deputatului George Simion a fost confirmat de mai mulți locatari, vecini ai acestuia, nu îmi era însă îndeajuns. O declarație a acestuia i-ar fi oferit posibilitatea, dacă nu să se justifice, măcar să explice de ce avut ieșirile respective.
În urmă cu câteva zile, seara, am fost din nou la blocul din Aleea Râmnicu Vâlcea. Până să sun la interfon, la apartamentul lui Constantin Simion, am interceptat o pereche de tineri care tocmai ieșea din bloc. „Bună seara!”. ”Bună seara!”. „Îl caut pe Constantin Simion. Îl cunoașteți? Este tatăl lui George Simion de la AUR”. „Da. Cum să nu-l știu! Îl știe tot cartierul! E un scandalagiu! Ii place cu băutura. Se ceartă cu toată lumea! E agresiv. Dacă mergi la el, ai grijă! E foarte violent!”.

Tatăl lui George Simion, liderul AUR, l-a atacat pe reporterul Impact.ro

Îi mulțumesc și urc la etaj. Ușa de la apartamentul familiei Simion, o ușă veche, din lemn vopist în ape maron-murdar, este gravată cu sigla AUR, conturul României cu tot cu Basarabia, cu opt stele și cu numele partidului „Alianța pentru Unirea Românilor”. Bat la ușă și îmi deschide o doamnă micuță, în capot de casă. „Bună seara! Il caut pe domnul Constantin Simion”  Pe un ton răstit, cu chipul deja încordat și privire încruntată brusc, doamna mă repede: „Dar cine sunteți?”. Mă prezint cu nume și statutul de ziarist. Am camera foto în mână și legitimația de presă atârnată de gât. Începe furtuna. „Nu! Plecați! Cum vă permiteți! Numai cu aprobarea lui George! Cum vă permiteți să bateți la ușa noastră la ora asta (era ora 20.00, n.r.). Apare soțul. Costantin Simion. Cadrul ușii se umple brusc total. Omul are în jur de 2 metri și vreo 120 de kilograme. Pantaloni de pijama, un maiou și pe deasupra un tricou vechi, pătat, cu o gaură mare de aerisire la subrațul drept. ”Da, spuneți!”.

Și încep să-i explic cu voce normală că am auzit că a avut niște conflicte cu vecinii, în bloc, prin piață, prin împrejurimi și poate ar dori să explice ce s-a întâmplat de fapt, că lumea e rea. Și tot așa. Constantin Simion, încearcă să mă invite în casă (mai trâziu aveam să mă felicit că nu am intrat!), dar soția se opune vehement. „Plecați imediat! Îl sun pe George (George tocmai era în direct la România TV, n.r.)”. Eu îl invit pe bărbat să mergem să vorbim jos în fața scării, ca să nu tragă cu urechea toți vecinii.

Atunci omul a izbucnit. Mai intâi, cu o rapiditate surprinzătoare mi-a tras o palmă, cam cât un fund de lemn, tovărășește pe spate. Dacă ar fi fost vară și aș fi fost doar în tricou, cu siguranță că m-aș fi ales cu o urmă plantară pe mai multe zile. Noroc cu hanoracele și jachetele de pe mine. Și uriașul Constantin Simion, cu două capete mai înalt decât mine, mă înșfacă de guler și îmi face vânt spre scări. Încerc să armez camera, dar riscul devine prea mare. Îmi amintesc de cei cinci polițiști bătuți măr de individ. O iau încet pe scări, convins că nu va veni după mine. Peste glasul ascuțit al soției sale, el, cu vocea tunet, mă înjură copios. De toate cele.

In fața polițiștilor sosiți la fața locului, mama lui George Simion ia asupra sa fapta

Odată ajuns în fața scării am sunat la Poliție, în mai puțin de 15 minute sosind la fața locului un echipaj compus din doi agenți de Poliție. Ulterior aveam să aflu că la întrebarea agenților de poliție „L-ați agresat pe jurnalist?”, până să răspundă agresorul, a vorbit doamna Simion. ”Da, domnule polițist. Nu l-am lovit. L-am împins doar. Eu l-am împins. Cu mâna mea. Iau pe mine fapta”. Ce va urma va fi pe căi legale, între mine, reporterul agresat, și bătăușul Constantin Simion, omul care snopește polițiști în serie și terorizează cu ieșirile sale un bloc întreg.

Mai trebuie precizat că reporterul Impact.ro a încercat de mai multe ori să ia legătura cu liderul AUR, George Simion, fiul agresorului condamnat penal, pe mai multe căi, inclusiv în ziua în care a avut loc scena descrisă mai sus. George Simion a refuzat constant să răspundă la solicitări.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cristian Botez
Este reporter special și corespondent Impact.ro, încă din iunie 2021. Pregătit pentru cele mai periculoase zone de război din lume, Cristian Botez s-a remarcat de-a lungul carierei sale prin...