EXCLUSIV

Tatăl lui Cosmin Seleși, tot actor de profesie, face dezvăluiri. Ce spunea Dem Rădulescu despre actuala vedetă PRO TV: „Ăsta mic al lui Seleși e ceva de capul lui!”. EXCLUSIV

Alexandru Catalan 29.01.2023, 10:00

Ioan Seleși (75 de ani) este nimeni altul decât tatăl vedetei PRO TV, actorul Cosmin Seleși. Se prezintă, cu mult umor, drept comediant, dar și-a început cariera la 16 ani, ca ucenic de frizer. A absolvit Școala Populară de Artă și a reușit să se impună în lumea scenei, înainte de 1989. Când însă vine vorba despre talentatul familiei, răspunsul lui Ioan Seleși e categoric: mezinul casei.

I-a căutat meditator lui Cosmin, pentru admiterea la Actorie: ”Noroc cu Alin Panc!”

Ioan Seleși, tatăl lui Cosmin Seleși, deschide seria confesiunilor pentru Impact.ro: „El e cel mai bun, pentru mine! Cosmin a urcat pe scenă de foarte mic, de la doi ani. S-ar zice că m-a moștenit, din acest punct de vedere.

Când am înțeles că vrea să dea la teatru, i-am căutat meditator. O profesoară din zonă mi-a spus că oricât de talent mi-ar fi pruncul, ea face meditații p o perioadă de trei ani.

Noroc cu Alinc Panc și cu un prieten care azi joacă la Giurgiu, dacă nu mă înșel. Oricum, sunt tare mândru că a luat medie mare la examenul de admitere, 8,50. Dacă îmi amintesc bine, a fost al treilea pe listă”.

Ioan Seleși și nepoții lui
Ioan Seleși și nepoții lui

Ce l-a rugat Cosmin pe tatăl lui: „Nu vii să mă vezi, că o să zică ăștia că am avut pile la admitere”

În acea perioadă a studenției lui Cosmin, a existat și o dorință specială a fiului către tată: „Nu vii la București, să mă vezi, că o să zică ăștia că am avut pile la admitere!”.

Mai în glumă, mai în serios, tatăl a ținut cont de dorința mezinului: „L-am văzut jucând prima dată ca actor profesionist abia la șapte ani după ce luase licența.

Nu voi uita ziua aia! A jucat o comedie spumoasă la Teatrul Elisabeta, care mi-a mers direct la suflet!”, mai spune Ioan Seleși, care are tolba plină cu amintiri.

Citește și Ce ar face Cosmin Seleși dacă ar câștiga 100.000 lei. Prezentatorul producției „Batem palma?” are planuri mari. „Aș mai plăti niște rate” VIDEO EXCLUSIV!

Despre începutul prieteniei de suflet cu Benone Sinulescu: ”M-am oferit să îi car boxele”

Ioan Seleși reușise să se împrietenească cu două nume grele ale folclorului și scenei românești: „M-am împrietenit cu Benone Sinulescu, doar prin faptul că m-am oferit să-i car boxele, după un spectacol, undeva, în Ardeal.

El venea înainte de 1989 la spectacole cu două boxe mari și grele, dar care se auzeau până departe. La ce instrumente existau pe atunci…Însă, la plecare, bietul său șofer se chinuia de unul singur să le ia de pe scenă.

L-am ajutat dintr-o pornire personală, dar la final l-am auzit pe Benone spunându-i șoferule său: ”Auzi, măi Gicule, data viitoare să-l luăm și p-ăsta micul cu noi, că e talentat!”. Și așa a început o prietenie frumoasă”, descrie Ioan Seleși pe repede înainte istoria sa personală cu una dintre cele mai apreciate voci ale cântului nostru popular.

Cum i-a transmis Dem Rădulescu că fiul lui are talent

Cât timp Cosmin Seleși a fost student la București, Benone Sinulescu îl mai suna din când în când pe prietenul său, Ioan, la Zalău. Iar una dintre aceste amintiri e de neprețuit: „Odată, Benone Sinulescu m-a făcut foarte fericit!

Mi-a spus direct: ”Măi, omule, m-a sunat Dem Rădulescu, care era profesorul fiului meu, să-mi spună: ”Auzi tu, Benone, ăsta mic al lui Seleși e ceva de capul lui! Atunci am știut că va fi un actor bun!”, ne-a mai povestit Ioan Seleși, exclusiv pentru Impact.ro.

Citește și Cum s-a răzbunat Cosmin Seleși pe Antena 1. Primul lucru pe care l-a făcut la emisiunea de la Pro TV!

Ionuț Dolănescu, dezvăluiri cutremurătoare despre ultimele clipe ale tatălui său
Urmăriți Impact.ro și pe