Tatăl lui Bill Gates s-a stins din viață. Mesajul copleșitor al fondatorului Microsoft

Ana Anitoiu 16.09.2020, 13:34
Tatăl lui Bill Gates s-a stins din viață. Mesajul copleșitor al fondatorului Microsoft

Tatăl lui Bill Gates s-a stins din viață, la vârsta de 94 de ani. Fondatorul Microsoft a publicat un mesaj copleșitor pe internet.

William Henry Gates II a murit luni. Familia nu a dezvăluit cauza decesului, dar a precizat că starea de sănătate a bărbatului în vârstă de 94 de ani era în declin.

„Am avut cu toţii suficient timp să reflectăm la norocul de a avea în vieţile noastre, pentru toţi aceşti ani, un asemenea om minunat”, a scris Bill Gates, după moartea tatălui său.

Cine a fost tatăl lui Bill Gates. Ce mesaj copleșitor a transmis fondatorul Microsoft

Tatăl lui Bill Gates a fost veteran al armatei americane, precum și partener fondator al unei firme de avocatură din Seattle. El a avut și funcția de copreședinte al Fundației Bill & Melinda Gates, ce a fost deschisă în anul 2000.

„Moartea tatălui meu reprezintă o pierdere cumplită pentru familia mea și pentru numeroasele persoane ale căror vieți au fost influențate de el. Tata a trăit o viață lungă și foarte plină de sens.

Nu am încetat niciodată să învăț de la el. Era un om înțelept, bun și modest. Melinda și cu mine îi suntem îndatorați în mod deosebit, pentru dedicarea lui în a ajuta comunitatea și lumea, în general, ne-a inspirat.

Compasiunea și generozitatea lui vor continua să existe în fundația pe care ne-a ajutat să o deschidem. Așa cum am spus de multe ori, tatăl meu a fost adevăratul Bill Gates. El a fost tot ceea ce încerc eu să fiu”, a mai scris Bill Gates, pe Instagram.

Când crede Bill Gates că va fi disponibil pe piață un vaccin pentru noul coronavirus

În mesaje pe care le-a publicat anterior, Bill Gates și-a descris tatăl drept „cel mai înțelept bun și distractiv om” pe care l-a cunoscut vreodată. Fondatorul Microsoft și-a mai descris părintele drept „un tată iubitor, un soț fantastic, un filantrop eficient și un cetățean responsabil”.

Când crede Bill Gates că va fi disponibil pe piață un vaccin pentru noul coronavirus

Recent, Bill Gates a declarat că este încrezător că un vaccin pentru noul coronavirus va fi disponibil pe piață, la începutul anului 2021.

Însă, fondatorul Microsoft a precizat că un vaccin pentru noul coronavirus va fi disponibil în țările dezvoltate, iar conducerea acestor state va trebui să se gândească și la restul lumii.

 „Este o tragedie, este cu adevărat regretabil că nu ne-am putut pregăti de această pandemie. Toată lumea se grăbeşte acum să pună în circulaţie vaccinuri, dar am fi putut să fim mai bine pregătiţi.

În 2021 vom putea depăşi boala cel puţin în ţările bogate. Există un anumit număr de vaccinuri în curs de realizare, iar unele dintre ele se vor dovedi eficiente. Arareori cinci laboratoare farmaceutice lucrează în acelaţi timp la același vaccin”, a spus el.

Bill Gates a donat încă 150 de milioane de dolari pentru vaccinul anti-COVID. Prin această donație, fondatorul Microsoft dorește să facă 100 de milioane de doze de vaccin în valoare de 3 dolari pe doză, atunci când un vaccin va fi descoperit.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...