Țările în care îți poți cumpăra cetățenia. Cât te costă în Cipru

Rădulescu Valentin 27.10.2020, 15:02
Țările în care îți poți cumpăra cetățenia. Cât te costă în Cipru

Dobândirea cetățeniei într-o anumită țară poate fi un lucru destul de greu, dar dacă ești dispus să plătești o sumă măricică, poți să își obții un al doilea pașaport mult mai rapid. Totodată, majoritatea care au de gând să facă acest lucru o fac și pentru că este o formă de mândrie. Cât trebuie să scoți din buzunar pentru a deveni cetățean în Cipru?

Cum poți cumpăra cetățenia?

Prin intermediul programelor de cetățenie prin investiții prezente în legislația mai multor țări, oamenii pot practic să își cumpere cetățenia. De asemenea, acest lucru nu este deloc ieftin, ajungându-se la milioane de dolari.

Majoritatea celor care ajung să cumpere cetățenia o fac pentru a se mândri și pentru a-și asigura o viață alternativă. Tipurile de investiții care pot fi făcute pentru a dobândi cetățenia unei țări includ achiziționarea de bunuri imobiliare, construirea unei afaceri și efectuarea de donații semnificative, toate acestea fiind extrem de scumpe, lucru pe care oamenii de rând nu și-l pot permite.

Potrivit lui Christian Kelin, cel care conduce agenția Henley & Partners, motivul principal pentru care majoritatea vor să obțină cetățenia unei țări este pentru stabilitatea și siguranța-economică care se află în aceea regiune, și nicidecum pentru evaziunea fiscală.

Țările în care îți poți cumpăra cetățenia. Cât te costă în Cipru
Țările în care îți poți cumpăra cetățenia. Cât te costă în Cipru

Topul țărilor care vând cetățenia

Boomberg a făcut un clasament al țărilor care vând cetățenia, cea mai scumpă fiind în Austria, cu 23.750.000 de dolari. Așadar, iată cât trebuie să investești pentru a dobândi cetățenia în următoarele țări:

  1. Austria – 23.750.000 dolari
  2. Cipru – 2.375.000 dolari
  3. Malta – 1.065.000 dolari
  4. Turcia – 1.000.000 dolari
  5. Vanuatu – 226.500 dolari
  6. Grenada – 208.250 dolari
  7. Sfântul Cristofor și Nevis 150.000 – dolari
  8. Sfânta Lucia – 100.000 dolari
  9. Dominica – 100.000 dolari
  10. Antigua și Barbuda – 100.000 dolari

Deoarece multe țări au nevoie de investiții străine directe, folosesc cetățenia pentru a putea strânge fonduri. De asemenea, procesul pentru dobândirea cetățeniei nu este deloc ușor. Persoana respectivă este verificată cu atenție dacă este integră și obține venituri din surse legale.

Urmăriți Impact.ro și pe