Târgul de Crăciun București 2022. Când se deschide și care sunt principalele atracții

Mihnea Tălău 14.11.2022, 08:12
Târgul de Crăciun București 2022. Când se deschide și care sunt principalele atracții

Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi, iar Târgurile de Crăciun din diverse orașe din țară se deschid unul după altul, Printre cele mai așteptate se numără, evident, și Târgul de Crăciun din București care va fi va fi deschis din 20 noiembrie, în Piaţa Constituţiei,

Atracțiile Târgului de Crăciun din București

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că Târgul de Crăciun din București va debuta la data de 20 noiembrie și se va încheia în a doua zi de Crăciun, pe 26 decembrie 2022.

În această iarnă, târgul va avea peste 70 de căsuţe din lemn unde vizitatorii pot alege dintre cadouri specifice sărbătorilor de iarnă, jucării, obiecte handmade, suveniruri tradiţionale şi produse alimentare.

Copiii vor avea spaţii dedicate activităţilor şi jocurilor interactive pe tot parcursul Târgului, iar Căsuţa lui Moş Crăciun promite să creeze o atmosferă de basm unde sunt întâmpinaţi de spiriduşi, stau de vorbă cu Moş Crăciun şi îşi pot face poze.

”Atmosfera festivă din Piaţa Constituţiei este completată de un brad de mari dimensiuni. În spaţiul Târgului de Crăciun Bucureşti va fi amenajat, de asemenea, un patinoar de peste 30 de metri lungime şi 20 de metri lăţime, un carusel şi o roată panoramică, înaltă de aproape 40 de metri”, subliniază organizatorii.

Târgul de Crăciun al Municipiului Bucureşti este organizat de Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti şi PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaţionale şi Sportive Bucureşti, alături de CREART – Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Municipiului Bucureşti.

Accesul vizitatorilor este gratuit

Calendarul programului artistic cuprinde perioadele: 30 noiembrie – 4 decembrie, 6 decembrie, 9 – 11 decembrie, 16 – 18 decembrie şi 23 – 26 decembrie 2022.

La Târgul de Crăciun al Municipiului București care va fi deschis publicului în perioada 20 noiembrie – 26 decembrie 2022, zilnic, de luni până vineri, între orele 12:00-23:00 iar sâmbăta și duminica între orele 10:00-23:00, accesul vizitatorilor va fi gratuit.

Programul complet al „Târgului de Crăciun Bucureşti 2022” va fi disponibil în curând pe pmb.ro, arcub.ro, proedus.ro, creart.ro.
În perioada 20 noiembrie – 26 decembrie 2022  traficul rutier va fi restricționat pe banda 1 de circulaţie din segmentul inelului Pieţei Constituţiei. În plus, vor fi amplasate trei treceri pietonale temporare în zona Piaţa Constituţiei. Două treceri pentru pietoni pe breteaua dinspre Calea 13 Septembrie, în zona Ministerului Mediului şi o trecere pentru pietoni dinspre Bulevardul Unirii, pe latura cu Ministerului de Finanţe.
Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...