Ţara în care vei plăti 200 de dolari pe zi ca să o vizitezi. Se întâmplă din toamnă. Motivul invocat de autorităţi

Andra Daoud 02.07.2022, 15:56

În timp ce unele țări au tot felul de oferte și programe care mai de care mai tentante pentru a atrage turiștii, altele îi taxează pe cei care vor să le viziteze. O țară din Asia impune taxe de 200 de dolari pe zi celor care vor să o viziteze. Măsura se aplică începând din această toamnă, iar autoritățile au explicat de ce au ales să perceapă această taxă.

Țara care impune taxe de 200 de dolari pe zi pentru turiști

Buthan, o mică țară de pe continentul asiatic, își redeschide granițele pentru turiștii străini începând din această toamnă. Este pentru prima dată după mai bine de doi ani când țara primește turiști, pentru că de când a început pandemia a avut granițele închise. Autoritățile din Buthan au transmis că aceia care vor să viziteze țara o pot face începând din luna septembrie, însă trebuie să achite o taxă de 200 de dolari pe zi.

Situată între China și India, țara are ca formă de organizare regatul și este cunoscută pentru peisajele pitorești care le taie răsuflarea celor care o vizitează. În plus, statul are o veche cultură budistă, pentru care este renumit, iar principala sursă de venit era turismul. Cu toate acestea, în pandemie, autoritățile au luat decizia de a nu mai primi deloc turiști, până acum.

Țara are în jur de 800.000 de locuitori, iar în pandemie a raportat doar 60.000 de cazuri de îmbolnăviri și 21 de decese cauzate de covid. Printre măsurile drastice luate de autorități pentru a limita răspândirea virusului s-a numărat și interzicerea turismului. Acum, Consiliul pentru Turism din această țară a anunțat că Buthanul își va redeschide granițele pentru turiști din 23 septembrie, iar cei care vor să își facă vacanța aici vor trebui să achite o taxă de 200 de dolari pe zi.

Tara in care vei plati 200 de dolari pe zi ca sa o vizitezi. Se intampla din toamna. Motivul invocat de autoritati
Buthan este renumita pentru peisaje si cultura

Taxa s-a triplat după pandemie

Lipsa turismului din ultimii doi ani a afectat puternic economia micului stat și, cel mai probabil, autoritățile locale vor acum să recupereze pagubele materiale, motiv pentru care au triplat taxa impusă turiștilor. Cei care vizitau Buthanul înainte de pandemie trebuiau să plătească 65 de dolari pe zi. Autoritățile au invocat faptul că este nevoie să mențină amprenta de carbon la un nivel scăzut și de aceea au mărit taxa atât de mult.

„Covid-19 ne-a permis să regândim modul în care sectorul turistic poate fi cel mai bine structurat și operat, menținând în același timp amprenta de carbon la un nivel scăzut”, a spus Tandi Dorji, ministrul de Externe al țării.

Dacă până acum turiștii puteau alege doar dintre două pachete standard puse la dispoziție de agențiile de turism, începând din luna septembrie își vor putea alege singuri operatorii de turism, unitățile de cazare, precum și itinerariile sau ghizii la care vor apela. Oficialii din Buthan sunt conștienți că taxa mărită îi poate descuraja pe mulți dintre cei care plănuiau să viziteze țara, însă spun că îi așteaptă în continuare pe vizitatorii bogați, care sunt dispuși să cheltuie.

Urmăriți Impact.ro și pe