Țara în care temperaturile au sărit de 50 de grade: câteva persoane au decedat din cauza caniculei

Alexandru Ioanid 05.06.2019, 09:26
Țara în care temperaturile au sărit de 50 de grade: câteva persoane au decedat din cauza caniculei

Mai multe țări au fost lovite de un val insuportabil de căldură, cu temperaturi de peste 50 de grade Celsius. Milioane de cetățeni au fost sfătuiți să-și ia măsuri de precauție, iar autoritățile anunță că situația e critică.

Temperaturi extrem de mari se înregistrează, în această perioadă, în nordul Indiei. Mercurul din termometre e depășit 50 de grade Celsius, iar autoritățile au luat măsuri speciale de precauție.

Aceleași temperaturi insuportabile se înregistrează și în Pakistan. Potrivit specialiștilor în meteorologie, orașul Jacobadad, de exemplu, a devenit cel mai fierbinte loc din lume.

La începutul săptămânii, temperaturile au urcat până la 51 de grade Celsius. Milioane de oameni sunt afectați de temperaturile mai mult decât caniculare.

Cod roșu de caniculă în India și Pakistan

Potrivit meteorologilor, mai bine de jumătate din suprafața Indiei a fost cuprinsă de temperaturi de peste 45 de grade Celsius. În Churu, oraș din Rajahstan, termometrele arătau, în urmă cu câteva zile, 50,8 grade Celsius.

În capitala New Delhi, este cod roșu de caniculă, cu temperaturi de peste 46 de grade Celsius.

Autoritățile au luat măsuri speciale: au decretat stare de alertă de vreme severă și i-au îndemnat pe oameni, pe cât posibil, să nu stea la soare.

Multe zone din India sunt sărace, iar localnicii nu mai fac față. Apa a început să se epuizeze, în condițiile în care râurile au început să sece.

Urmăriți Impact.ro și pe