Țara în care Rusia ar urma să declanșeze atacuri. Anunțul făcut de oficialii din Ucraina

Beatrice Dumitru 22.11.2022, 10:45
Țara în care Rusia ar urma să declanșeze atacuri. Anunțul făcut de oficialii din Ucraina

Direcția principală de informații militare ucrainene (GUR) a raportat pe 20 noiembrie că serviciile speciale ruse intenționează să efectueze mai multe atacuri teroriste sub steag fals asupra infrastructurii critice dintr-o altă țară vecină. Kremlinul va da vina pentru atacuri pe Ucraina și NATO.

Țara pe care plănuiește Rusia să o atace

Ministerul Apărării al Ucrainei a susținut că Rusia plănuiește un atac cu steag fals asupra unei centrale nucleare importantă din această țară, ca parte a unui presupus efort de a o  implica în războiul său împotriva Ucrainei.

Direcția pricipală de informații a ministerului a declarat că forțele speciale ruse plănuiesc „mai multe atacuri teroriste” în Belarus care vizează infrastructura critică situată în apropierea granițelor Uniunii Europene și ucrainene, inclusiv centrala nucleară Ostrovets, din regiunea Grodno, de lângă granița cu Lituania.

Țara în care Rusia ar urma să declanșeze atacuri. Anunțul făcut de oficialii din Ucraina
Rusia ar urma să atace Belarusul.

Se știe că în viitorul apropiat sunt planificate o serie de atacuri teroriste pe teritoriul Belarusului – dezastre provocate artificial de om asupra obiectelor de infrastructură critică. Toate acestea ar trebui să accelereze implicarea armatei belaruse în războiul din Ucraina, precum și să formeze opinia publică necesară pentru Kremlin în societatea belarusă”, a precizat Ministerul ucrainean al Apărării.

Belarusul, aliatul cheie al Rusiei

De asemenea, serviciile de informații ucrainene au mai susținut că cetățeni ucrainenii sau ai țărilor NATO vor fi îmbrăcați în uniforme militare din Belarus și apoi ar fi învinuiți pentru atac.

Acuzația serviciilor de informații ucrainene a venit după ce centrala nucleară Zaporojie, aflată sub controlul forțele ruse din martie, a fost ținta bombardamentelor în weekend, iar Rusia și Ucraina au dat vina una pe alta. Președintele Volodimir Zelenski le-a spus luni liderilor NATO, într-o discuție video, că „toți avem nevoie de protecție garantată împotriva sabotajului rusesc la instalațiile nucleare”.

Institutul pentru Studierea Războiului din SUA a raportat într-o evaluare săptămâna aceasta că este puțin probabil ca Belarus să intre în războiul din Ucraina, deoarece există un risc intern grav pe care implicarea l-ar prezenta pentru supraviețuirea regimului Aleksandr Lukașenko.

În luna octombrie, dictatorul de la Minsk a anunțat desfășurarea trupelor țării sale împreună cu soldați ruși în apropierea graniței cu Ucraina și aproximativ 9.000 de militari ai Moscovei au fost dislocați la granița cu Belarus în cadrul grupului de lucru comun. De asemenea, Belarusul facilitează tranzitul trupelor și vehiculelor militare ruse și permite ca teritoriul țării să fie folosit ca rampă de lansare pentru rachetele rusești împotriva Ucrainei, fiind un aliat cheie pentru Kremlin.

Rusia s-a confruntat cu pierderi grele în război și luna aceasta a fost forțată să se retragă din orașul Herson, din sud, ceea ce reprezintă o victorie majoră pentru Ucraina.

Dezvăluiri inedite despre bani și propuneri indecente!
Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...