Țara în care primești bani dacă te-ai infectat cu Covid. Motivul pentru care s-a ajuns aici

Stan Filon / 22.01.2021, 15:03
Țara în care primești bani dacă te-ai infectat cu Covid. Motivul pentru care s-a ajuns aici

Toate persoanele din Marea Britanie ar putea să primească bani de la stat, dacă se îmbolnăvesc de coronavirus! Din ce în ce mai mulți oficiali ai guvernului britanic, citați pe surse de publicația Bloomberg, susțin că oamenii care se infectează cu coronavirus trebuie ajutați.

Marea Britanie ar putea oferi 500 de lire celor care se îmbolnăvesc de coronavirus

Autoritățile din Marea Britanie se pare că au probleme serioase cu bolnavii de coronavirus care refuză să rămână în izolare, pe motiv că trebuie să meargă la locul de muncă, deoarece nu își permit să stea acasă. În prezent, doar cei care au salariul minim pe economie primesc un ajutor de 500 de lire sterline din partea Guvernului, pentru a rămâne acasă, dacă s-au infectat cu coronavirus.

Ajutorul de coronavirus se pare că ar putea fi extins, însă cu niște costuri uriașe pentru bugetul de stat. Măsura ar costa nu mai puțin de 2 miliarde de lire sterline în fiecare lună. Aceasta ar veni ca o măsură de sigurană pentru persoanele care își fac probleme legate de venituri, atunci când sunt nevoite să se autoizoleze, potrivit unui document citat de Bloomberg și datat cu data de 19 ianuarie.

Marea Britanie ar putea oferi 500 de lire celor care se îmbolnavesc de coronavirus
Marea Britanie ar putea oferi 500 de lire celor care se îmbolnavesc de coronavirus

Măsura ar costa Marea Britanie dpuă miliarde de lire pe lună

Contactat de publicația respectivă, ministrul britanic al mediului, George Eustice, susșine că această măsură de ajutrare a populației infectate cu coronavirus este o simplă ”speculație”. Acesta a mai spus: ”vrem să îmbunătățim ratele de conformare cu autoizolarea persoanelor care au fost în contact direct cu cineva care a fost testat pozitiv și dorim ca persoanele să se testeze dacă au simptome asociate virusului”, a declarat acesta. Eustice a adăugat însă că plățile acordate persoanelor obligate să intre în autoizolare ar reprezenta ”un cost uriaș”.

Marea Britanie are probleme serioase cu infecția de coronavirus, mai ales după apariția unei mutații a temutului virus, care face boala mult mai contagioasă decât până acum. Marea Britanie se află deja în al 3-lea lockdown general și cu toate acestea a înregistrat cel mai mare număr de decese cauzate de COVID-19 din Europa.

94.580 de persoane și-au pierdut viața din cauza coronavirusului în Marea Britanie de la începutul pandemiei, potrivit ultimelor cifre oficiale. Cu toate acestea, din ce în ce mai mulți britanici fentează restricțiile impuse de guvern.

Restricțiile s-ar putea întinde până în vară

Autoritățile britanice au fost astfel nevoite să măreasc amenzile! Guvernul britanic a anunțat joi amenzi de până la 800 de lire pentru orice persoană care participă la o petrecere organizată la domiciliu, în plină pandemie de coronavirus.

Veștile nu sunt bune deloc pentru britanici! Premierul Boris Johnson a afirmat că lockdown-ul ar putea dura chiar și până în vară, în pofida unor presiuni tot mai mari venite din interiorul Partidului Conservator pentru relaxarea restricțiilor.

Din ce în ce mai multe voci ”conservatoare” solicită vaccinarea cât mai repede a 15 milioane de persoane vulnerabile, apoi ridicarea restricțiilor impuse de guvern.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI